ΠΟΥ: Παίρνει ανάσα η Βραζιλία – Μειώνονται νοσηλείες και νεκροί από κορονοϊό

0
ΠΟΥ:-Παίρνει-ανάσα-η-Βραζιλία-–-Μειώνονται-νοσηλείες-και-νεκροί-από-κορονοϊό

Ανάσα αρχίζει να παίρνει η Βραζιλία, καθώς ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων από κορονοϊό έχει αρχίσει να μειώνεται, μετά από τέσσερις εβδομάδες επιβράδυνσης των μολύνσεων στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Τα περιστατικά μολύνσεων έχουν τώρα μειωθεί μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ οι νοσηλείες και ο αριθμός των θανάτων μειώνονται επίσης. Αυτά είναι καλά νέα και ελπίζουμε ότι η τάση αυτή, θα συνεχιστεί» δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Ο ίδιος, περιέγραψε μία σοβαρή κατάσταση στη χώρα, η οποία, αυτή την εβδομάδα, έγινε η δεύτερη, που ξεπέρασε τους 400.000 θανάτους από την COVID-19, μετά τις ΗΠΑ.

«Από τις αρχές Νοεμβρίου, η Βραζιλία βίωσε μία σκληρή κρίση με αυξανόμενο αριθμό περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, αυξημένο αριθμό νοσηλειών και θανάτων, συμπεριλαμβανομένων και νεότερων σε ηλικία ανθρώπων. Στη διάρκεια του Απριλίου, οι μονάδες εντατικής θεραπείας, κάλυψαν σχεδόν, το σύνολο των δυνατοτήτων τους, στη χώρα» δήλωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Μαρσέλου Κεϊρόγκα κάλεσε σήμερα, άλλες χώρες να μοιραστούν με τη Βραζιλία, δόσεις εμβολίων κατά της COVID-29 που σπανίζουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο ίδιος, στη διάρκεια μιας σημερινής ενημέρωσης του ΠΟΥ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις