ΠΟΥ: Μεγάλη μείωση στα νέα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως target=”_blank”

0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι καταγράφηκαν περίπου 4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική πτώση των νέων λοιμώξεων τους τελευταίους δύο μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες, είχαν καταγραφεί περίπου 4,4 εκατομμύρια νέα κρούσματα COVID-19.

Στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, ο Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ είπε ότι σε κάθε περιοχή του κόσμου σημειώθηκε πτώση των κρουσμάτων COVID-19 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν και ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων μειώθηκε σε περίπου 62.000, με την πιο έντονη μείωση να παρατηρείται στη Νοτιοανατολική Ασία, υπήρξε αύξηση 7% στους θανάτους στην Αφρική. Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ινδία, το Ιράν και την Τουρκία και η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα έχει εντοπιστεί πλέον σε 180 χώρες.

Ο ΠΟΥ σημείωσε επίσης ότι τα παιδιά και οι έφηβοι εξακολουθούν να επηρεάζονται λιγότερο από την COVID-19 σε σύγκριση με τους ενήλικες, προσθέτοντας ότι οι θάνατοι των ατόμων κάτω των 24 ετών λόγω της νόσου αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 0,5% των παγκόσμιων θανάτων.

Ο ΠΟΥ είχε επισημάνει προηγουμένως ότι τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, δεδομένης της μεγάλης έλλειψης εμβολίων παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: