Πουλάει 500 αρτοσκευάσματα το πολύ σε 2 λεπτά

0
Πουλάει-500-αρτοσκευάσματα-το-πολύ-σε-2-λεπτά

Η 27χρονη γραφίστρια Άλι Τσέρνικ, αποφάσισε να φτιάξει το δικό της ψωμί από μπανάνες, φτιάχνοντας 500 τέτοια ψωμιά την εβδομάδα, τα οποία ξεπουλά μέσα σε λίγα λεπτά.

«Το πολύ 2 λεπτά, αλλά συνήθως, λιγότερο από ένα λεπτό», είπε από την κουζίνα της στο κέντρο του Μανχάταν. «Είναι τρελό».

REUTERS

Η Τσέρνικ έψηνε ψωμί μπανάνας εδώ και χρόνια χρησιμοποιώντας τη συνταγή της γιαγιάς της και το έκανε για φίλους στο κολέγιο.

«Όλοι ενθουσιάζονταν και έλεγαν σχόλια του τύπου “αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει, μπορώ να έχω τη συνταγή;”. Και επειδή πάντα πίστευα ότι θα κάνωμια επιχείρηση με αυτό, έλεγα, όχι, δεν θέλω να τους τη δώσω”», είπε.

Η Τσέρνικ δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram για τις δημιουργίες της, επειδή λάμβανε τόσες πολλές παραγγελίες από στόμα σε στόμα που δεν μπορούσε να τις παρακολουθεί μέσω γραπτών μηνυμάτων. Δοκλιμασε να πουλήσει ττο αρτοσκεύασμα μπανάνας μέσω μιας αγοράς του Μπρούκλιν τον Δεκέμβριο του 2019.

«Ήταν τρελό», είπε. «Εξαντλήθηκε. Ήταν τέλεια. Και τότε ήταν που άρχισα να το παίρνω λίγο πιο σοβαρά».

Η Τσέρνικ νοίκιασε μία επαγγελματική κουζίνα. Στη συνέχεια, ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού, αναγκάζοντάς την να να κλείσει προσωρινά.

«Έπρεπε να σταματήσω για λίγο», είπε. «Αλλά ήταν ακόμα η δευτερεύουσα δουλειά μου, οπότε δεν ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα».

REUTERS/ROSELLE CHEN

Μόλις η κουζίνα άνοιξε ξανά τέσσερις μήνες αργότερα το καλοκαίρι, ο λογαριασμός της Τσέρνικ στο Instagram είχε «απογειωθεί». «Έπαιρνα τόσες πολλές παραγγελίες που τελικά θα μπορούσα να παραιτηθώ από τη δουλειά μου και να κάνω αυτό πλήρη απασχόληση».

REUTERS

Η Τσέρνικ εγκατέλειψε τη δουλειά της ως γραφίστρια για τον κατασκευαστή ρούχων Ralph Lauren τον Σεπτέμβριο.

Από τις 500 φραντζόλες μπανάνας την εβδομάδα, οι 300 προς το παρόν πηγαίνουν σε μια αγορά στο tony Upper East Side του Μανχάταν και οι 200 ​​παραδίδονται σε εθνικό επίπεδο.

Οι φωτογραφίες της με τα γλυκά, μερικές στάζουν με σιρόπι σοκολάτας και σφενδάμνου, δημοσιεύονται στο Instagram κάθε εβδομάδα.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έκανα απλώς αρτοσκευάσματα μπανάνας κάθε μέρα», είπε. «Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους και μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους να τρώνε πράγματα που έφτιαξα και να τους αρέσουν. Έχει σπιτική γεύση και ελπίζω να το απολαμβάνουν», είπε.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

ΠΗΓΗ: