Πεντακάθαρος ο μεγάλος πέτρινος τοίχος του Κεραμεικού στην Ερμού – Η ανάρτηση Μπακογιάννη

2
Πεντακάθαρος-ο-μεγάλος-πέτρινος-τοίχος-του-Κεραμεικού-στην-Ερμού-–-Η-ανάρτηση-Μπακογιάννη

Μετά από χρόνια αισθητικού βανδαλισμού, ο πέτρινος τοίχος -συνολικής έκτασης 2.300 τμ- που βρίσκεται επί του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και διατρέχει την οδό Ερμού, από το Θησείο προς την Πειραιώς, «έλαμψε». Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων που δούλευαν «νυχθημερόν για περισσότερες από 18 ημέρες», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «ανέτρεψαν την εικόνα εγκατάλειψης και βρωμιάς» αυτής της περιοχής, πλούσιας σε υπαίθρια αρχαιολογικά ευρήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, καθάρισαν τον τοίχο από κακόγουστα -μουντζούρες «γκράφιτι» και συνθήματα, ενώ «διατήρησαν και προστάτεψαν τα καλόγουστα γκράφιτι, εικαστικής αξίας, με ειδικά καλυπτικά, που δρουν ανασταλτικά σε κάθε προσπάθεια βανδαλισμού». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, χρησιμοποιήθηκαν εξακόσια λίτρα διαλυτικού υγρού και 88 τόνοι νερού για τον γενικό καθαρισμό. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν και 200 λίτρα ειδικό υγρό για τη μελλοντική προστασία του πέτρινου τοίχου από τυχόν νέο βανδαλισμό.

Δείτε τις εικόνες

Σε ανάρτησή του, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει: «Χρειάστηκαν 18 ημέρες επίμονης δουλειάς για να καθαρίσει από τη μουτζούρα πολλών ετών, ο πέτρινος τοίχος της Ερμού, έκτασης 2.300τ.μ, στον Κεραμεικό. Σε μία περιοχή με ιδιαίτερα ιστορικά χαρακτηριστικά που έρχονται και πάλι στο φως. Κλείνουμε το δρόμο στη μιζέρια και τη μαυρίλα και κάνουμε χώρο στην πραγματική καλλιτεχνική έκφραση στις επιφάνειες της Αθήνας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις