Πειραιάς: Πόρτες εισόδου σε Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα – Τι ισχύει για πεζούς και οχήματα target=”_blank”

  0
  Πειραιάς:-Πόρτες-εισόδου-σε-Βοτσαλάκια-και-Φρεαττύδα-–-Τι-ισχύει-για-πεζούς-και-οχήματα-target=”-blank”

  Βοτσαλάκια

  Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην τοποθέτηση πόρτας  εισόδου στην παραλία Βοτσαλάκια, επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας.

  Ανάλογη παρέμβαση έχει πραγματοποιηθεί και στην είσοδο της παραλίας στην Φρεαττύδα επί της Ακτής Θεμιστοκλέους.

  Η πρόσβαση στην παραλία Βοτσαλάκια είναι ελεύθερη για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

  Να σημειωθεί ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του θερινού σινεμά, απαγορεύεται η είσοδος για τα οχήματα από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο απαγορεύεται η είσοδος για τα οχήματα από τις 00:00 έως τις 06:00.

  Η πρόσβαση στην παραλία της Φρεαττύδας είναι επίσης ελεύθερη για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ από τις 9:00 έως τις 16:00 υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης για τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία. Τις βραδινές ώρες δεν επιτρέπεται η είσοδος για τα οχήματα.

  Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε 24ωρη βάση, σε  περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά προχωρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε εκτεταμένες εργασίες και παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι ακόμα πιο καθαρές, και πιο λειτουργικές οι παραλίες του Πειραιά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, καθώς είναι χαρακτηρισμένες ως αρχαιολογικοί χώροι.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο  Δήμος Πειραιά προχώρησε στην τοποθέτηση πόρτας εισόδου στην παραλία Βοτσαλάκια «με κύριο μέλημα την προστασία των πολιτών, του περιβάλλοντος  χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων από φθορές και βανδαλισμούς, καθώς και για την αποτροπή της συρροής παραβατικών στοιχείων». 

  Φρεαττύδα

  Γ. Μώραλης: Επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές ειδικά τις βραδινές ώρες

  «Το τελευταίο διάστημα οι δύο παραλίες της πόλης μας Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα, για τις οποίες ο Δήμος έχει διαθέσει πόρους και δυναμικό, υλοποιώντας εργασίες για την αναβάθμισή τους, έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, ενώ ειδικά τις βραδινές ώρες έχουν καταγραφεί επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές» αναφέρει σε δήλωση του για το θέμα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

  Και προσθέτει: «Η ανοχή μας πλέον σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση που προφανώς δεν τιμά κανέναν, είναι μηδενική. Προχωρήσαμε λοιπόν στην τοποθέτηση πόρτας στην είσοδο των δύο παραλιών  και πρέπει να γίνει σαφές, πως σκοπός μας δεν είναι να απαγορεύσουμε την είσοδο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, καθώς η πρόσβαση για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία είναι ελεύθερη όλο το 24ωρο, αλλά να προστατεύσουμε τις δύο παραλίες μας από κάθε λογής παραβατικούς, οι οποίοι καταστρέφουν με δόλο τους δημόσιους χώρους…»

  Βοτσαλάκια: Σύστημα πρόσβασης στην παραλία για άτομα με αναπηρία

  Παράλληλα, ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε, για ακόμα μια χρονιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση «Seatrac», για την απρόσκοπτη και άμεση πρόσβασή  τους στην θάλασσα.

  Το σύστημα πρόσβασης «Seatrac» είναι εύχρηστο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. 

  Το σύστημα πρόσβασης «Seatrac»

  Βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ναυαγοσώστη και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.

  Επιπλέον, ο χώρος στάθμευσης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. στα Βοτσαλάκια, διαθέτει θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία.  

  Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα το «Seatrac»,  θα τοποθετηθεί και στην παραλία της Φρεαττύδας.

  ΠΗΓΗ: