Παυλάκης για απελευθέρωση μετακινήσεων: Φοβάμαι ότι ο κόσμος παίρνει το μήνυμα ότι «τελειώσαμε»

1
Παυλάκης-για-απελευθέρωση-μετακινήσεων:-Φοβάμαι-ότι-ο-κόσμος-παίρνει-το-μήνυμα-ότι-«τελειώσαμε»

Για την πορεία της πανδημία του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ ο ιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Αναφερόμενος στην πλήρη απελευθέρωση των μετακινήσεων, ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να πάει καλά το καλοκαίρι. 

«Φοβάμαι ότι η κοινωνία παίρνει το μήνυμα ότι “τελειώσαμε” δήλωσε ο κ. Παυλάκης, προειδοποιώντας για τυχόν επιδημικό πρόβλημα και στα νησιά από τον συγχρωτισμό. «Το Μάρτη υπήρχε χρόνος για σοβαρό lockdown αλά Πορτογαλία και Αγγλία, με άνοιγμα αφότου κατέβουν τα κρούσματα. Η Ελλάδα έχει 2.000 με 3.000 κρούσματα και νεκρούς καθημερινά» σχολίασε. 

«Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα. Είμαστε στο τέλος του επιδημικού κύματος. Το κύμα θα πέσει, το ερώτημα είναι αν θα πέσει στους επόμενους 2 μήνες και πάμε στον Ιούνιο με 1.000 και πάνω κρούσματα… Αυτό θα είναι δυσφήμιση της Ελλάδας και κακή θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές» τόνισε.

Click4more: Στο χρονοντούλαπο το lockdown: Φτου ξελευθερία και νέα κανονικότητα από σήμερα – Τι αλλάζει

«Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, μάσκες, εμβολιασμοί το συντομότερο, αποφυγή συγχρωτισμών, κοινωνική ευθύνη» προειδοποίησε. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρέπει να πέσουν τα κρούσματα χρειάζεται έντονη ιχνηλάτηση και καραντίνα για όσους είναι ύποπτοι για κρούσματα, αλλά η χώρα δεν έχει ετοιμάσει τέτοιες μονάδες. «Δεν μπορεί να βασίζεται η χώρα μας μόνο στα γρήγορα τεστ χρειάζεται τεραστία ποσότητα μοριακών όπως στο Ισραήλ. Υπάρχει τέτοια υποδομή;» διερωτήθηκε. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις