Παναθηναϊκός: Ραντεβού Ερασιτέχνη και ΑΕΠ Ελαιώνα

1
Παναθηναϊκός:-Ραντεβού-Ερασιτέχνη-και-ΑΕΠ-Ελαιώνα

Προγραμματισμένη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη (30.03.2021) μεταξύ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΑΕΠ Ελαιώνα, με θέμα συζήτησης τις νέες εγκαταστάσεις της «Μάνας του Λόχου» στο Βοτανικό.

Συνεχίζονται οι θετικές εξελίξεις, σχετικά με το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και τις εξελίξεις γύρω από το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης». Τη Δευτέρα (29.03.2021) είχαμε την έγκριση από την αρμόδια οικονομική επιτροπή του Υπουργείου Ενέργειας (ΕΠ.ΕΝ.) του κονδυλίου 88,9 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ανέγερση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού. Παράλληλα, υπάρχουν «κλειδωμένα» 75 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα περιβάλλοντα έργα. Πλέον αυτό που ακολουθεί είναι η ολοκλήρωση των διμερών συμβάσεων ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Τώρα όμως έχουμε και μια ακόμα σημαντική εξέλιξη, με τις συζητήσεις του Ερασιτέχνη με την ΑΕΠ Ελαιώνα και τη σύμβαση που πρέπει να υπάρξει (έχουν πάει… πίσω). Η συγκεκριμένη, είναι εταιρεία ειδικού σκοπού που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς στις οποίες έχει περιέλθει το εμπορικό του Βωβού κι ως εκ τούτου «συνδέθηκε» με το πρότζεκτ.

Η ΑΕΠ Ελαιώνα είναι καθοριστικός «παράγοντας» για την ολοκλήρωση της «Διπλής Ανάπλασης», καθώς με βάση το Προεδρικό Διάταγμα θα πρέπει να κατασκευάσει τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στην περιοχή του Βοτανικού, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η αποπεράτωση του νέου εμπορικού, το οποίο παραμένει στα… μπετά εδώ και πολλά χρόνια (έχει ανεγερθεί κατά 70%).

Οι δύο πλευρές (Ερασιτέχνης και ΑΕΠ Ελαιώνα) προγραμμάτισαν ραντεβού για το πρωί της Τρίτης (30/03), προκειμένου να κάνουν μία πολύ πιο εξειδικευμένη συζήτηση πάνω στο τι θα περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στην περιοχή, αλλά και το τελικό κόστος τους (στο αρχικό πλάνο ήταν περίπου 13,3 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ 24%.

Ο Ερασιτέχνης έχει ζητήσει το κλειστό γήπεδο να περιλαμβάνει 3.000 θέσεις κι όχι 2.000 όπως ήταν η αρχική μελέτη, αλλά και προστεθούν και κάποια άλλα πράγματα όπως κερκίδα πάνω απ’ τη νέα πισίνα κ.α. Όλα αυτά θα τεθούν υπό μία αρκετά κρίσιμη διαπραγμάτευση, απ’ το αποτέλεσμα της οποίας θα προκύψει η «βάση» για την τελική σύμβασή τους.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις