Πάσχα: Το μυστικό για να κερδίσετε στο τσούγκρισμα των αυγών (vid)

1

Αν είστε από αυτούς που θέλουν πάντα να κερδίζουν ή συνηθίσατε να σας αφήνουν να κερδίζετε στο τσούγκρισμα των αυγών όταν ήσασταν παιδιά το Πάσχα σας έχουμε τη λύση.

Τον γρίφο λύνει η φυσική, καθώς με λίγες απλές γνώσεις μπορείτε να αναδειχθείτε νικητές στο πιο δημοφιλές σπορ του Πάσχα.

Με τις οδηγίες της επιστημονικής συνεργάτη του τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών Τίνας Νάντζου μπορείτε να… τα σπάσετε όλα.

Μεγάλο ρόλο παίζει το κέλυφος και εκεί κρύβεται το μυστικό στο τσούγκρισμα των αυγών. Αν χτυπήσουμε στην κορυφή τότε η δύναμη θα πάει σε όλο το κέλυφος συμμετρικά και το αυγό θα αντέξει την κρούση. Αν τσουγκρίσουμε λίγο στραβά τότε θα σπάσει το τσόφλι.

Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξουμε μικρά και καλοβρασμένα αυγά. Χτυπάμε με την κορυφή του αυγού μας το άλλο αυγό και λίγο πλάγια αν μπορέσουμε, ενώ παράλληλα το κρατάμε σφιχτά για να βελτιώσουμε την αντοχή του.

Αν μάλιστα διαλέξουμε βιολογικά ή αυγά ελευθέρας βοσκής που έχουν πιο σκληρό τσόφλι και αντέχουν περισσότερο το ποσοστό επιτυχίας ανεβαίνει! 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις