Ο Φασούλας απάντησε στον Μαρτσουλιόνις: «Οι ήττες άφησαν μικροψυχία και συμπλέγματα»

1
Ο-Φασούλας-απάντησε-στον-Μαρτσουλιόνις:-«Οι-ήττες-άφησαν-μικροψυχία-και-συμπλέγματα»

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, αναφέρθηκε με υποτιμητικά σχόλια στην Εθνική Ελλάδας του 1987 και έκανε λόγο για προσπάθεια δωροδοκίας από την πλευρά των Ελλήνων, γεγονός που έφερε την απάντηση του Παναγιώτη Φασούλα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ πήρε επίσημα θέση για το θέμα και απευθυνόμενος στον Λιθουανό παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή, εξέφρασε την έκπληξή του για “τη μικροψυχία και τα συμπλέγματά του”.

Η ανακοίνωση του Φασούλα

«Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ.

Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το 87´ ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους». Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα.

«Βόμβα» από τον Μαρτσουλιόνις – «Οι Έλληνες μας πρόσφεραν λεφτά για να χάσουμε το 1987»

Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ. Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το 89’ στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού.

Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή.

Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Φασούλας» 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις