Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ηρώδειο για το Καρδιές Για Όλους

1
Ο-Σταμάτης-Σπανουδάκης-στο-Ηρώδειο-για-το-Καρδιές-Για-Όλους

Το έργο του ανθρωπιστικού, μη κερδοσκοπικού φορέα «Coeurs pour Tous Hellas», που βοηθά παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια, στηρίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης. 

Έχοντας δίπλα του τους επί σειρά ετών συνεργάτες του, εξαίρετους μουσικούς και χορωδούς, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα παρουσιάσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού επιλεκτικά αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του προσφέροντας και τη δική του ψυχή στην επίτευξη του θεάρεστου σκοπού. 

Σε σημείωμά του μάλιστα ο Σταμάτης Σπανουδάκης, αναφέρει πως; «Τι ωραία που θα ‘ταν να ζούσαμε σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα κάναμε αυτό́ που κάνουν οι “Coeurs pour tous”! 

Να προσφέραμε δηλαδή, αφιλοκερδώς, μέρος από τον χρόνο μας καθώς και το ταλέντο και την γνώση μας, γι’ αυτούς που τόσο τα χρειάζονται.   

Να αγαπούσαμε λίγο περισσότερο τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα μικρά παιδιά, το μέλλον αυτού του κόσμου.

Η αγάπη είναι για μένα η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη. Με αυτήν την περί αγάπης, λίγο αφελή στα μάτια των πολλών, κουβέντα, περνάω στην μουσική, την κατ’ εξοχήν γλυκιά και άπιαστη φανέρωση της αγάπης, για να σας πω τι σημαίνει για μένα, ελπίζω και για εσάς, αυτή η συναυλία. 

Είναι αγάπη, αγάπη για τα παιδιά, αγάπη για αυτήν την χώρα, για όλες τις πόλεις και τους τόπους που θα ‘ναι για πάντα σημαδεμένοι από το πέρασμα και τις δημιουργικές, αξεπέραστες δυνάμεις των ανθρώπων της. Αγάπη για την πίστη, τα σύμβολα και τα μοναδικά ιδεώδη που δημιούργησαν αθάνατες κουβέντες, ιδέες, επαναστάσεις, αλλά και Παρθενώνες…

Θα μου πείτε, γίνονται όλα αυτά σε μια συναυλία; Όχι βέβαια! Αλλά όπως ένα παιδί μας κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι, έτσι κι αυτή η συναυλία ίσως βάλει για λίγο το μυαλό́ μας σε μια υπέρλογη διάσταση. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας.

Εγώ με την μουσική, τους στίχους μου και τους αγαπημένους μουσικούς και χορωδούς, μόνο αυτό προσπαθώ́ να πετύχω. 

Ψηλά το κεφάλι, Έλληνες!». 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 21:00 και μαζί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη θα εμφανιστούν οι σολίστες: 

Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο) 

Έλενα Κisieleva (Βιολί)

Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο) 

Μαρίνος Τριανταφυλλίδης (πλήκτρα) 

Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο) 

Πάνος Κατσικιώτης(ντραμς) 

Τάκης Βασιλείου (κρουστά) 

Έφη Ζαϊτίδου (κανονάκι) 

Γιάννης Χούλης (κιθάρα) 

Η Ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» και η Μικτή χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα. 

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο https://www.ticketservices.gr.  

Και είναι σίγουρο πως όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία θα ευχαριστηθούν διπλά, αγού εκτός από το μουσικό έργο θα βοηθήσουν συγχρόνως στο έργο του Καρδιές Για Όλους!

ΠΗΓΗ: