«Ο Πύργος του Downton»: Το βιβλίο με τις συνταγές που θα λάτρευε η κυρία Πάτμορ target=”_blank”

0
2
«Ο-Πύργος-του-downton»:-Το βιβλίο-με-τις-συνταγές-που-θα-λάτρευε-η-κυρία-Πάτμορ-target=”-blank”

Δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς υπέροχα, εορταστικά εδέσματα και, εξίσου εορταστικά, τηλεοπτικά προγράμματα -είτε πρόκειται για κλασικές ταινίες, είτε για αγαπημένες σειρές- με ατελείωτες, χαλαρές ώρες στον καναπέ. Οι φαν του «Downton Abbey» και της οικογένειας Κρόλεϊ, μίας σειράς που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται, καθώς στις 29 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το βιβλίο με τις χριστουγεννιάτικες συνταγές του Downton Abbey (Downton Abbey Christmas Cookbook). 

Η έκδοση περιλαμβάνει παραδοσιακές βρετανικές συνταγές των Χριστουγέννων -ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια- οι οποίες ήταν δημοφιλείς την εποχή του Εδουάρδου στη Βρετανία.

Τις συνολικά 85 συνταγές συνοδεύουν, εκτός από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στοιχεία για τα έθιμα της περιόδου, αλλά και περιστατικά από τα επεισόδια της σειράς.

Την επιμέλεια της έκδοσης, που αποπνέει την πολυτέλεια και την κομψότητα των Χριστουγεννιάτικων δείπνων στο Πύργο του Downton, έχει η Βελγίδα Ρέγκουλα Ισβάιν, ιστορικός γαστρονομίας, συγγραφέας και φωτογράφος, η οποία ειδικεύεται στην κοινωνική ιστορία της Βρετανίας. 

Τον Οκτώβριο του 2019, είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο «The Official Downton Abbey Cookbook», με τις 100 πιο δημοφιλείς συνταγές της σειράς, χωρισμένες ανά περίσταση -πρωινό, γεύμα, δείπνο, απογευματινό τσάι, τσάι στον κήπο, πικνίκ, ορεκτικά. 

Πηγή: Bustle

ΠΗΓΗ: