Ο Μπορίσοφ κερδίζει τις εκλογές στη Βουλγαρία target=”_blank”

0
Ο-Μπορίσοφ-κερδίζει-τις-εκλογές-στη-Βουλγαρία-target=”-blank”

Ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB, του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, κέρδισε το 24,2% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, με καταμετρημένο το 42,5% των ψήφων.

Το νέο, αντικαθεστωτικό κόμμα, ”Υπάρχει Τέτοιος Λαός”, του δημοφιλούς τραγουδιστή και τηλεπαρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοβ, έρχεται δεύτερο, με 19% και οι σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης τρίτοι, με 14,9%.

Η ένωση της Δημοκρατικής Βουλγαρίας και η κεντροαριστερή συμμαχία  ”Ξεσηκωθείτε! Εξω η Μαφία!”, που ηγήθηκαν των μαζικών διαδηλώσεων εναντίον της διαφθοράς τον περασμένο χρόνο, με στόχο την ανατροπή του Μπορίσοφ, παίρνουν 11% και 5,1% αντιστοίχως.

Το τουρκικό κόμμα MRF κερδίζει το 8,7% των ψήφων, ενώ το εθνικιστικό VMRO, που συνεργάζεται με το GERB, βρίσκεται στο 3,6% – σε μικρή απόσταση από το 4% που είναι απαραίτητο για την είσοδο στην Βουλή.

Τα τελικά επίσημα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται την Πέμπτη 8 Απριλίου.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Μπορίσοφ πρότεινε τον σχηματισμό διακομματικής νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών.

 

ΠΗΓΗ: