Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές αξίας 2,4 δις στη Μελίντα target=”_blank”

0
Ο-Μπιλ-Γκέιτς-μετέφερε-μετοχές-αξίας-2,4-δις-στη-Μελίντα-target=”-blank”

Φωτο αρχείου

Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές αξίας περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μελίντα Γκέιτς την ίδια ημέρα που ανακοίνωσαν ότι ο γάμος τους είχε τελειώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider.

Η Cascade Investment, μια εταιρεία με χαρτοφυλάκια, που διαχειρίζεται ο συνιδρυτής της Microsoft, μετέφερε μερίδια από τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη αντιπροσωπειών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, έναν εμφιαλωτή της Coca-Cola, έναν μεξικάνικο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό και μια σιδηροδρομική εταιρεία στον έλεγχό της Μελίντα, σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC.

Η ίδια έχει πλέον μερίδιο 4,7% στην Coca-Cola Femsa, αξίας 121 εκατομμυρίων δολαρίων και 6,7% μερίδιο στη Grupo Televisa, αξίας 386 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την κάνει από τους μεγαλύτερους μετόχους σε δύο από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες του Μεξικού.

Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε επίσης μερικές από τις μετοχές του στον Εθνικό Σιδηρόδρομο του Καναδά και το AutoNation στην πρώην σύζυγό του. Το μερίδιό του 1,9% στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σύστημα του Καναδά εκτιμήθηκε στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το μερίδιο του 3,7% στο κατάστημα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων έχει αξία 307 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει πουλήσει ή δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του στη Microsoft, του οποίου ήταν ιδιοκτήτης για περίπου 34 χρόνια. Αυτή τη στιγμή κατέχει το 1% της τεχνολογικής εταιρείας που αξίζει περίπου 144 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ζευγάρι θα διαχωρίσει την περιουσία και τα χρέη τους υπό όρους που καθορίζονται σε ένα «σύμβόλαιο χωρισμού». Στις καταθέσεις διαζυγίου τους, η Μελίντα Γκέιτς δεν ζήτησε παροχή διατροφής.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, χαρακτήρισε τον γάμο της με τον συνιδρυτή δισεκατομμυριούχων «ανεπανόρθωτα κατεστραμμένο».

Το διαζύγιό τους γίνεται γνωστό δύο χρόνια μετά το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος και της Μακίνζι Σκοτ, το 2019. Δύο δικηγόροι που εργάστηκαν στην υπόθεση διαζυγίου τους, εκπροσωπούν επίσης τους Gates.

Με πληροφορίες από Insider

ΠΗΓΗ: