Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δίνει όλο και περισσότερες ευθύνες στην αδελφή του target=”_blank”

4
Ο-Κιμ-Γιονγκ-Ουν-δίνει-όλο-και-περισσότερες-ευθύνες-στην-αδελφή-του-target=”-blank”

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αναθέσει περισσότερες ευθύνες στους βοηθούς του, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του Κιμ Γιο Γιουνγκ, ισχυρίζεται το πρακτορείο κατασκοπείας της γειτονικής Νότιας Κορέας.

Ο Κιμ εξακολουθεί να διατηρεί την «απόλυτη εξουσία», αλλά παρέδωσε διάφορους τομείς  σε άλλους για να μειώσει το άγχος του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η αδερφή του είναι τώρα «υπεύθυνη των συνολικών κρατικών υποθέσεων», πρόσθεσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ωστόσο, η υπηρεσία κατασκοπείας της Σεούλ έχει κάνει λάθος για τη Βόρεια Κορέα στο παρελθόν.

Η κ. Κιμ έχει πλέον ευθύνη για την πολιτική της Πιονγκγιάνγκ έναντι των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, μεταξύ άλλων ζητημάτων πολιτικής, και είναι «η de facto νούμερο δύο ηγέτης», πρόσθεσε, αν και τόνισε ότι ο Κιμ «δεν έχει επιλέξει διάδοχο».

Πάντως, ο ισχυρός Κιμ, πρόσφατα, δεν εκχώρησε μέρος των εξουσιών του μόνο στην μικρότερη αδελφή του, γνωστή στη Δύση με το προσωνύμιο «πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας», αλλά και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησής του. Στον Πακ Πονγκ Τζου, αναπληρωτή επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και στον νέο πρωθυπουργό του, Κιμ Τοκ Χουν, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την διαχείριση των οικονομικών της απομονωμένης χώρας.

Επίσης, στον στρατιωτικό τομέα επιπλέον αρμοδιότητες εκχωρήθηκαν από τον Κιμ στον Τσόε Που Ιλ, τον επικεφαλής του κόμματος για τις στρατιωτικές υποθέσεις και στον Ρι Πιονγκ Τσολ, αναπληρωτή επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ποιά είναι η αδελφή του 

Είναι η μικρότερη αδερφή του Κιμ και το μοναδικό από τα αδέλφια που έχουν τόσο στενούς δεσμούς. 

Γεννήθηκε το 1987, είναι τέσσερα χρόνια νεότερη από τον Κιμ. Οι δυο τους ζούσαν και σπούδαζαν ταυτόχρονα στη Βέρνη της Ελβετίας.

Η Κιμ έλαβε για πρώτη φορά διεθνή προσοχή το 2018, όταν ήταν το πρώτο μέλος της δυναστείας Κιμ που επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα. Ήταν μέρος της αντιπροσωπείας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου Βόρεια και Νότια Κορέα αγωνίστηκαν με κοινή ομάδα. 

Εργάστηκε επίσης μαζί με τον αδερφό της σε διεθνείς συνόδους κορυφής, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων του με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν, τον Σι Τζινπινγκ της Κίνας και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Kim Yo-jong βρίσκεται σε άνοδο.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η κρίση νωρίτερα φέτος μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέαςκατασκευάστηκε μόνο για να της δώσει περισσότερη ισχύ. 

 

Πόσο αξιόπιστη είναι η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας;

Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τα πιο μυστικοπαθή κράτη  στον κόσμο.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας μπορεί να έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή από ό, τι οι περισσότεροι άλλοι οργανισμοί, αλλά ακόμα κι αυτή πολλές φορές πέφτει σε ολισθήματα

Για παράδειγμα, το 2016, τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν  ότι είχε εκτελεστεί ο αρχηγός του στρατού της Βόρειας Κορέας, Ρι Γιονγκ Γκιλ

Τρεις μήνες αργότερα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας είπε ότι φαίνεται να είναι ζωντανός, καθώς το όνομά του βρισκόταν σε μια λίστα αξιωματούχων του κόμματος.

Το 2017, η υπηρεσία κατασκοπείας παραδέχτηκε επίσης ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2012 στη Νότια Κορέα, κάτι που δεν εξακριβώθηκε ποτέ. 

 

(Με πληροφορίες από BBC) 

 

 

ΠΗΓΗ: