Ο Γκόρντον Ράμσεϊ φτιάχνει το καλύτερο «Cajun style» κρουασάν για πρωινό target=”_blank”

2

Αν έχουμε βαρεθεί να τρώμε τα ίδια πράγματα για πρωινό και ψάχνουμε κάτι διαφορετικό που θα μας φτιάξει την διάθεση το Σαββατοκύριακο, σας έχουμε την καλύτερη πρόταση.

Ή για να είμαστε ακριβείς, ο Γκόρντον Ράμσεϊ την έχει, αφού ο βραβευμένος σεφ μοιράζεται μαζί μας την τέλεια συνταγή.

Ετοιμάζουμε κρουασάν, Cajun style, με αυγό, λιωμένο τυρί και όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις, μπόλικο βούτυρο. Αν θέλουμε μάλιστα, μπορούμε να φτιάξουμε και την δική μας πικάντικη μαγιονέζα, προκειμένου να βάλουμε την προσωπική μας πινελιά στο καλύτερο πρωινό γεύμα που έχουμε ποτέ απολαύσει. 

Υλικά

1 κρουασάν

1 αυγό

85 γρ απάκι

βούτυρο

old bay μπαχαρικό (μείγμα από αλάτι σέλερι, κόκκινο/μαύρο πιπέρι, πάπρικα) ή μείγμα Cajun

ελαιόλάδο

2 μαρουλόφυλλα

3 φέτες ντομάτα

1 φέτα τυρί τσένταρ

αλάτι και πιπέρι

για την πικάντικη μαγιονέζα

2 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.γ. καυτερή σως

2 φέτες λεμόνι 

old bay μπαχαρικό (μείγμα από αλάτι σέλερι, κόκκινο/μαύρο πιπέρι, πάπρικα) ή μείγμα Cajun

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε μία κουταλιά λάδι και αλάτι. 

Βάζουμε το κρουασάν που έχουμε κόψει κατά μήκος με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω. Μόλις πάρει ωραίο καφέ χρώμα, το γυρνάμε ανάποδα. Πριν το βγάλουμε θέλουμε να έχει απορροφήσει όλο το αλάτι από το τηγάνι.

Κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε το απάκι. Λίγο πιπέρι και το μπαχαρικό μείγμα old bay.

Αφαιρούμε το απάκι και το βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουμε το περιττό λίπος που έχει βγάλει. Θέλουμε όσο μπορεί να μείνει το λίπος στο τηγάνι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι μας μία κουταλιά λάδι και δύο κομμάτια βούτυρο. Όσο ένα καρύδι το κάθε κομμάτι. Προσθέτουμε μία πρέζα μπαχάρι old bay. Μόλις το βούτυρο μας πάρει χρώμα, ρίχνουμε το αυγό. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά για να ψηθεί το αυγό ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μπαχαρικών old bay πάνω στο αυγό καθώς ψήνεται, ενώ με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το βούτυρο με το λάδι που ψήνει το αυγό και το λούζουμε.

Όσο ψήνεται το αυγό μας, φτιάχνουμε την πικάντικη μαγιονέζα. 

Σ′ ένα μπολ, βάζουμε τα υλικά μας μαζί και ανακατεύουμε.

για το σερβίρισμα

Ακουμπάμε στο πιάτο το κάτω μέρος από το κρουασάν και απλώνουμε πάνω μία στρώση πικάντικη μαγιονέζα που έχουμε ετοιμάσει. Από πάνω ένα μαρουλόφυλλο και λίγο αλάτι.

Μετά την ντομάτα και το τυρί. Από πάνω λίγη μαγιονέζα, μετά το απάκι και τέλος το αυγό.

Συμπληρώνουμε με λίγη επιπλέον μαγιονέζα και καπακώνουμε με το πάνω μέρος του κρουασάν.

ΠΗΓΗ: