Ο Γκίγκας Μαγιορκίνης αλλιώς: Τα μακριά μαλλιά, η αγάπη για τη μουσική και η δύσκολη στιγμή της ζωής του

1
Ο-Γκίγκας-Μαγιορκίνης-αλλιώς:-Τα-μακριά-μαλλιά,-η-αγάπη-για-τη-μουσική-και-η-δύσκολη-στιγμή-της-ζωής-του

Είναι μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα την προηγούμενη εβδομάδα στην έκτακτη ενημέρωση και τον βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Ο λόγος για τον Γκίγκα Μαγιορκίνη, ο οποίος σε ηλικία 42 ετών έχει καταφέρει να εργαστεί στην Οξφόδρη, να λάβει πολλούς τίτλους από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως και φυσικά να διαπρέψει ως επιστήμονας και καθηγητής στην Ελλάδα.

Ωστόσο η ζωή του δεν είναι μόνο η ιατρική.

Ο 42χρονος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, όπως λέει στο Secret των Παραπολιτικών και η Σάσα Σταμάτη αγαπά ιδιαίτερα την μουσική, ενώ αποκάλυψε και το μεγάλο του όνειρο, που σχετίζεται με την καριέρα του.

Οταν ήσασταν μικρός, είχατε μακριά μαλλιά. Γιατί τα κόψατε;

«Ου γαρ έρχεται μόνον» (γέλια). Είχα για πολλά χρόνια μακριά μαλλιά, αλλά λόγω του γεγονότος ότι αδυνάτισαν έπρεπε να τα κόψω. Λόγω ηλικίας ήταν, όχι λόγω επιλογής.

Σας αρέσει η μουσική. Μάθαμε ότι παίζετε και πιάνο. Ποιος συνθέτης της κλασικής μουσικής σάς αρέσει;

Σπούδαζα μουσική και πιάνο για πολλά χρόνια. Οι αγαπημένοι μου συνθέτες είναι από τη μια ο Μπαχ και από την άλλη οι συνθέτες της ρωσικής σχολής, όπως ο Κόρσακοφ, Μπαλάκιρεφ, της πιο παραδοσιακής ρωσικής σχολής παρά της δυτικοποιημένης, όπως ήταν ο Τσαϊκόφσκι.

Μεγαλώσατε στον Πειραιά. Τι ομάδα είστε; Γυμνάζεστε;

Μεγάλωσα στον Πειραιά, οι γονείς μου ήταν Ολυμπιακοί, άρα και εγώ είμαι Ολυμπιακός. Δεν ασχολούμαι πολύ με τα αθλητικά. Γυμναζόμουν για αρκετό καιρό, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες λόγω ενός τραυματισμού και αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων έχω μειώσει αυτή τη δραστηριότητά μου. Αυτό μου έχει στοιχίσει, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Εχετε πάρει αρκετά βραβεία για το ερευνητικό σας έργο. Ποιο είναι το όνειρό σας;

Το επιστημονικό μου όνειρο είναι να μπορέσω να δω εάν ένας συγκεκριμένος ρετροϊός τον οποίο μελετάω εδώ και δέκα χρόνια εξακολουθεί να είναι μολυσματικός στους ανθρώπους. Πρόκειται για τον HERV-K, ο οποίος βρίσκεται στο γονιδίωμα όλων των ανθρώπων και δεν γνωρίζουμε εάν συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται όπως 2 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας;

Η πιο δύσκολη φάση της ζωής μου ήταν όταν έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο στον πνεύμονα. Ημουν 24 ετών. Επειδή πήγαινα στην ιατρική σχολή, ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ: