Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι πρώτες δηλώσεις Πετρούνια-Κορακάκη μετά την τελετή έναρξης συγκινούν!

0
Ολυμπιακοί-Αγώνες-2020:-Οι-πρώτες-δηλώσεις-Πετρούνια-Κορακάκη-μετά-την-τελετή-έναρξης-συγκινούν!

Παρουσία μόλις χιλίων θεατών, με έναν χρόνο καθυστέρηση και με πολλούς αθλητές να παρακολουθούν από τα δωμάτιά τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο.

Βαριά η σκιά της πανδημίας στη διοργάνωση, σε μια πόλη που παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

  • VIRAL ΕΙΔΗΣΗ: Κηδεία Βοσκόπουλου: Η σπαρακτική φώτο της κόρης του Μαρίας στην αγκαλιά της Αντζελας Γκερέκου

Την ώρα μάλιστα που η Αννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας έμπαιναν πρώτοι στο στάδιο, κρατώντας την ελληνική σημαία, χιλιάδες Ιάπωνες διαδήλωναν έξω από αυτό, κατά της απόφασης για τη διεξαγωγή των αγώνων εν μέσω κορονοϊού.

Η Ελλάδα όπως το απαιτεί η παράδοση, ήταν η πρώτη που πάτησε το πόδι της μέσα στο στάδιο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων με σημαιοφόρους της χώρας μας τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη, μία τιμή που θα φέρουν για πάντα στις πλάτες τους, και για την οποία μίλησαν αποκλειστικά στην ΕΡΤ μετά το τέλος της φαντασμαγορικής έναρξης.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή, αυτό που ονειρεύεται από μικρό παιδί, να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή και να μπει πρώτος στο Στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία και επίσης μαζί με μία αθλήτρια, την τρομερή Άννα Κορακάκη σε κάτι καινούργιο για τον παγκόσμιο αθλητισμό με τεράστιο συμβολισμό. Αισθάνομαι υπερήφανος και ελπίζω να φανώ αντάξιος αυτής της σημαίας που με τόσο πάθος κράτησα, να φανώ αντάξιος με τα αποτελέσματά μου».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του παρακάτω:

Από την πλευρά της η Άννα Κορακάκη είπε για αυτή την τόσο σπουδαία στιγμή της αθλητικής της καριέρας: «Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα και το μόνο δυσάρεστο ήταν ότι μπήκαμε σε ένα άδειο στάδιο χωρίς θεατές, ωστόσο κατανοούμε ότι αυτό ήταν για το καλό όλων. Χαρήκαμε πάρα πολύ που ήμασταν ασφαλείς και ελπίζω στην Ελλάδα όλοι να το απόλαυσαν όσο και εμείς και να ένιωσαν την ίδια υπερηφάνεια».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της:

ΠΗΓΗ: