Οι φωτιές και ο καπνός στις ΗΠΑ ανέδειξαν το ηλιοβασίλεμα – Εντυπωσιακές εικόνες target=”_blank”

0
3
Οι-φωτιές-και-ο-καπνός-στις-ΗΠΑ-ανέδειξαν-το-ηλιοβασίλεμα-–-Εντυπωσιακές-εικόνες-target=”-blank”

Ο καπνός από τις δεκάδες πυρκαγιές που καίνε την δυτική ακτή των ΗΠΑ εκτείνεται ξεκάθαρα σε ολόκληρη τη χώρα και είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και στο Μεξικό, τον Καναδά και την Ευρώπη. Κι ενώ οι κάτοικοι της δυτικής πλευράς παραμένουν στις περιοχές τους, μη μπορώντας να φύγουν, εκατοντάδες πολίτες στην Ανατολή, αντικρίζουν ένα πρωτόγνωρο θέαμα, έναν ασυνήθιστα θολό ουρανό και αξιοθαύμαστα ηλιοβασιλέματα.

Οι φωτιές που έχουν αφήσει πίσω τους ένα μαύρο τοπίο στην Καλιφόρνια, το Όρεγκον, το Αϊντάχο και την Ουάσιγκτον είναι τραγικές, ωστόσο η έκταση του καπνού δεν είναι πρωτοφανής. Ενώ σε γενικές γραμμές ο καπνός και η ομίχλη έχουν καλύψει τις περισσότερες περιοχές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, οι ειδικοί αναφέρουν πως όσοι βρίσκονται μακριά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο.

 

Την Τρίτη ο ήλιος μετατράπηκε σε πορτοκαλί όταν έπεσε πάνω από την Νέα Υόρκη. Φωτογραφίες που αναδεικνύουν τον ορίζοντα πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Τετάρτη, οι κάτοικοι του Νιου Τζέρσεϊ, μίλησαν για μια κίτρινη απόχρωση στους συννεφιασμένους ουρανούς, ενώ οι μετεωρολόγοι έκαναν προβλέψεις για το πόσο θα διαρκούσαν οι εν λόγω συνθήκες.

 

Στην απέναντι ακτή, οι συνθήκες ποιότητας του αέρα είναι οι χειρότερες που έχουν καταγραφεί. Ο καπνός έκλεισε την Γέφυρα της Χρυσής Πύλης και οδηγήθηκε από το Πόρτλαντ στο Σιάτλ δημιουργώντας πρωτοφανή ομίχλη, την ώρα που οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν τη δική τους μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.

 

Δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές έχει ταξιδέψει τουλάχιστον 8.000 χιλιόμετρα, φτάνοντας στη Βρετανία και άλλα μέρη της Ευρώπης, ανέφεραν οι επιστήμονες την Τετάρτη.

 

Οι καιρικές συνθήκες, δηλαδή ο δυτικός άνεμος που πνέει στα υψηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας, ευθύνονται για την έκταση του καπνού, λένε επίσης.

(Με πληροφορίες από AP)

ΠΗΓΗ: