Οι πανηγυρισμοί για το Euro έφεραν «έκρηξη» κρουσμάτων στη Ρώμη

0
Οι-πανηγυρισμοί-για-το-euro-έφεραν-«έκρηξη»-κρουσμάτων-στη-Ρώμη

Την τελευταία εβδομάδα, μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Euro, τα κρούσματα κορονοϊού στη Ρώμη πενταπλασιάστηκαν. Αυτά δείχνουν τα επίσημα στοιχεία των υγειονομικών αρχών της Ιταλίας. 

Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πραγματική «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού στην Ρώμη. Μάλιστα, την αύξηση αυτή την αποδίδουν στους ξέφρενους πανηγυρισμούς και στον συγχρωτισμό που επικράτησαν μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro). «Η Αιώνια Πόλη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, τα συνολικά περιστατικά covid 19, στην πόλη, ήταν 293. Την εβδομάδα από τις 12 μέχρι τις 18 Ιουλίου, εκτοξεύθηκαν στα 1.368. Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση, του 450%.

«Είναι σαν να αποφάσισε, η πρωτεύουσά μας, να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, με σύνθημα “μηδέν απαγορεύσεις”», γράφουν οι σχολιαστές. Και προσθέτουν ότι, πιθανότατα, το μεγάλο λάθος ήταν να επιτραπεί ο έστω και περιορισμένος «γύρος του θριάμβου» της Squadra Azzurra, με ανοικτό λεωφορείο, σε κεντρικούς δρόμους της Αιώνιας Πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις