«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν για να δώσουν ελπίδα»

2
«Οι-Ολυμπιακοί-Αγώνες-πρέπει-να-διεξαχθούν-για-να-δώσουν-ελπίδα»

Δηλώσεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, όπου τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να γίνουν κανονικά ώστε να δώσουν ελπίδα σε όλους στην δύσκολη αυτή περίοδο που έχει «σημαδευτεί» από τον κορονοϊό.

Ο επαναπρογραμματισμός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο «προκάλεσε νύχτες αϋπνίας», αλλά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη πρέπει να διεξαχθεί «για να δώσει ελπίδα» για το μέλλον, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο οποίος επανέλαβε ότι η ακύρωση «δεν αποτέλεσε ποτέ μια επιλογή» παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η διοργάνωση τους εν μέσω της πανδημία, απαντώντας… πλαγίως και στις αμφιβολίες που δημιούργησαν νωρίτερα οι δηλώσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ήρθαν μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, ο οποίος δεν απέκλεισε την καθυστερημένη ακύρωση των Αγώνων.

«Η ΔΟΕ δεν εγκαταλείπει ποτέ τους αθλητές. Η ακύρωση θα ήταν ο εύκολος τρόπος για εμάς. Θα μπορούσαμε να αντλήσουμε από την ασφάλιση που είχαμε τότε και να προχωρήσουμε στο Παρίσι το 2024. Αλλά στην πραγματικότητα, η ακύρωση δεν ήταν ποτέ επιλογή για εμάς. Για να φτάσουμε σε αυτήν την ημέρα σήμερα, έπρεπε να δείξουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δείξουμε μια έξοδο από αυτήν την κρίση. Έπρεπε να παράσχουμε σταθερότητα. Έπρεπε να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δώσουμε ελπίδα», πρόσθεσε ο Μπαχ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις