Οι μπάρες της School Synergy Snacks που βρίσκουν «συνταγή» να μην αποτελεί ο αυτισμός τείχος target=”_blank”

0
Οι-μπάρες-της-school-synergy-snacks-που-βρίσκουν-«συνταγή»-να-μην-αποτελεί-ο-αυτισμός-τείχος-target=”-blank”

Τόπο στα νιάτα και το δημιουργικό κέφι από τα υπέροχα μέλη της ομάδας School Synergy Snacks

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που βρίσκει τη «συνταγή» και το πλαίσιο να μην αποτελεί ο αυτισμόςαπροσπέλαστο τείχος για πρόοδο, δημιουργική απασχόληση και κοινωνική ένταξη είναι εκείνη της ομάδας «3S, SCHOOL, SYNERGY SNACKS».

Ο λόγος για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) ένταξης που δημιουργήθηκε πριν από 1,5 χρόνο από υποστηρικτικούς γονείς και αξιέπαινους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ατόμων με Αναπηρίες «3S School Synergy Snacks» λειτουργεί εδώ και περίπου τρία χρόνια με όραμα την επαγγελματική αποκατάσταση και τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές διαταραχές.

Η ιδέα ξεκίνησε από μια ομάδα εκπαιδευτικών, γονέων και φίλων/εθελοντών που συμμετείχαν σε μια «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος σε ένα Ειδικό Σχολείο. Τα σημερινά μέλη της Κοιν.Σ.Επ. πίστεψαν ότι αυτή η εμπειρία μπορούσε, και έπρεπε, να μετουσιωθεί σε μια πραγματική επιχείρηση.

Σήμερα η 3S προμηθεύει πολλές επιχειρήσεις με τα ποιοτικά προϊόντα της. Πρόκειται για «Ενεργειακές Μπάρες Ξηρών Καρπών» με υψηλή θρεπτική αξία, που διατίθενται μέχρι τώρα σε τρεις γευστικές παραλλαγές:

Όλα τα προϊόντα αποτελούν έμπνευση και φέρουν την υπογραφή του εξέχοντα φίλου και ιδρυτικού στελέχους της 3S, Ηλία Μαμαλάκη. Επιπλέον, οι μπάρες είναι από φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας, δεν έχουν ζάχαρη, αλλά μέλι που δεν ψήνεται και με αυτό τον τρόπο παραμένουν μαλακές και υγιεινές.

Η απασχόληση και πολύ περισσότερο το «επιχειρείν» των νέων με αναπηρία στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο στοίχημα. 

 Τις γλυκές αυτές δημιουργίες, μαζί με βραχιολάκια της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και την κορδέλα πέτου , πρόσφερε ο 24χρονος Μιχάλης από την ομάδα στον Κώστα Μπακογιάννη, σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου,  Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. 

Ο 24χρονος Μιχάλης με τους γονείς του συναντά τον δήμαρχο Αθηναίων, . Μπακογιάννη

ΠΗΓΕΣ: Δήμος Αθηναίων, facebook.com/SchoolSynergySnacks/

ΠΗΓΗ: