Οι ΗΠΑ εμβολιάζουν εκατομμύρια άτομα κάθε μέρα, αλλά κρούσματα και νοσηλείες αυξάνονται target=”_blank”

1
Οι-ΗΠΑ-εμβολιάζουν-εκατομμύρια-άτομα-κάθε-μέρα,-αλλά-κρούσματα-και-νοσηλείες-αυξάνονται-target=”-blank”

Περισσότεροι από 132 εκατομμύρια Αμερικανοί -σχεδόν το 40% του πληθυσμού- έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και περισσότερα από 85 εκατομμύρια -περίπου το 25,7% του πληθυσμού- έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με δεδομένα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι ειδικοί λένε ότι οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ συνεχίζονται με εντυπωσιακό ρυθμό και τώρα όλοι οι Αμερικανοί 16 ετών και άνω μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Αλλά μια κορυφαίος αξιωματούχος υγείας διεμήνυσε ότι η χώρα παραμένει σε «περίπλοκη φάση».

«Περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες εμβολιάζονται κάθε μέρα με αυξανόμενο ρυθμό», δήλωσε η Διευθύντρια του CDC, Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα.

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη πλευρά, τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως το Μίσιγκαν, και τα κρούσματα μεταξύ νεότερων ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί επίσης αυξάνονται»

Τις τελευταίες επτά ημέρες, οι ΗΠΑ κατέγραψαν κατά μέσο όρο περισσότερες από 67.000 νέες μολύνσεις Covid-19 καθημερινά, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 25% αύξηση από τον αντίστοιχο μέσο όρο πριν από ένα μήνα.

Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι που εξηγούν την αύξηση των αριθμών, συμπεριλαμβανομένων των επικίνδυνων παραλλαγών του ιού – όπως το πιο μεταδοτικό στέλεχος B.1.1.7, γνωστή ως βρετανική μετάλλαξη.

Η κόπωση των Αμερικανών πολιτών και οι μετακινήσεις του πληθυσμού πιθανότατα συνέβαλαν επίσης στην άνοδο αυτή.

«Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι», είπε στο CNN ο Μάθιου Μπαντ, διευθυντής των Υπηρεσιών Προσωπικής & Προληπτικής Υγείας στην Κομητεία Τζάκσον του Μίσιγκαν. «Eχουν περάσει όλα αυτά τα lockdown, έχουν συνεργαστεί και… τώρα ανοίγει ο καιρός, θέλουν να είναι έξω και να βρεθούν κοντά με άλλους ανθρωπους» τόνισε.

Ο Τζον Φοξ, διευθύνων σύμβουλος της Beaumont Health -το μεγαλύτερο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Μίσιγκαν- είπε επίσης πρόσφατα στο CNN ότι δεν βοήθησε η πρόσφατη χαλάρωση αρκετών περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από ορισμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την τήρηση των μέτρων ασφαλείας που βοηθούν στη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις άμυνες τους απέναντι στον κορονοϊό, δεν φορούν τις μάσκες τους όσο θα έπρεπε, ούτε τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση, την υγιεινή χεριών κ.λπ.» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: