Ξηροί καρποί στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη για το έμβρυο το πρώτο τρίμηνο

0
Ξηροί-καρποί-στην-εγκυμοσύνη:-Τα-οφέλη-για-το-έμβρυο-το-πρώτο-τρίμηνο

Η κατανάλωση ξηρών καρπών το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού, σύμφωνα με έρευνα.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας στη Βαρκελώνη, αποδεικνύει τα οφέλη από την κατανάλωση των ξηρών καρπών στην εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι έγκυες που εντάσσουν τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους ήδη από το πρώτο τρίμηνο της κύησης, αποκτούν πιο έξυπνα παιδιά, με καλύτερη μνήμη, ανεπτυγμένη ικανότητα σκέψης και καλύτερα επίπεδα προσοχής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.200 γυναίκες και τα παιδιά τους. Οι επιστήμονες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειές τους και τις επιδόσεις των παιδιών σε διάφορα τεστ στην ηλικία των 18 μηνών και των πέντε και οκτώ ετών. Τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες έτρωγαν ξηρούς καρπούς το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είχαν καλύτερες επιδόσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

ΠΗΓΗ: