Ξεπέρασαν τους 200.000 νεκρούς από τον κορονοϊό στην Ινδία με το σύστημα υγείας να καταρρέει target=”_blank”

1
Ξεπέρασαν-τους-200.000-νεκρούς-από-τον-κορονοϊό-στην-Ινδία-με-το-σύστημα-υγείας-να-καταρρέει-target=”-blank”

Τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν την Μ.Τετάρτη, το όριο των 200.000, καθώς μία καταστροφική έξαρση του ιού εξαπλώνεται ταχύτατα σε πυκνοκατοικημένες πόλεις αλλά και στις αγροτικές περιοχές, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το σύστημα υγείας οδηγώντας το στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Για πρώτη φορά, οι θάνατοι ασθενών με την COVID-19 μέσα σε 24 ώρες ξεπέρασαν το επίπεδο των τριών χιλιάδων, ανήλθαν σε 3.293, με τον απολογισμό της πανδημίας μέχρι εδώ να φθάνει τους 201.187 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία, μια χώρα με σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, είναι η τέταρτη που ξεπερνάει τους 200.000 θανάτους, μετά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και το Μεξικό. Αρκετοί μάλιστα είναι οι ειδικοί που φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια. Τα έξι εκατομμύρια έχουν διαγνωστεί πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας, τον Απρίλιο.

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορονοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις – σε κλίνες, σε φάρμακα, και οξυγόνο – είναι τεράστιες.

Η ολοένα σοβαρότερη κρίση πλήττει ιδίως την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πόρτες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς δομών υγείας.

Μέχρι τώρα η Ινδία έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Από το Σάββατο, θεωρητικά το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα επεκταθεί και δικαίωμα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, με άλλα λόγια 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως πολλά ομόσπονδα κράτη προειδοποιούν πως τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτουν είναι ανεπαρκή για να καλύψουν την ζήτηση και απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στις περιοχές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα.

ΠΗΓΗ: