Νissan Ariya. Mε έμφαση και στην αεροδυναμική

3
Νissan-ariya.-mε-έμφαση-και-στην-αεροδυναμική

Έχοντας την  εμπειρία και την τεχνογνωσία,  για πάνω από μια δεκαετία, στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και της καινοτομίας στα crossovers, το Ariya αναμένεται να γίνει το πιο αεροδυναμικό crossover της Nissan από το 2007, χρονιά που δημιούργησε την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, με στόχο έναν συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,297. Από τις ακριβείς διαμορφωμένες γραμμές του αμαξώματος έως τους στρατηγικά τοποθετημένους αεραγωγούς , η προηγμένη αεροδυναμική του Ariya αναμένεται να βελτιώσει την επιδόσεις  μεγάλης αυτονομίας  του προηγμένου ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου.  Όλες αυτές οι προσπάθειες, υπό την ηγεσία ομάδων μηχανικών από όλο τον κόσμο, θα οδηγήσουν σε μια αναμενόμενη αύξηση της εμβέλειας που θα ανακοινωθεί επισήμως μετά την έγκριση τύπου του οχήματος, αργότερα μέσα στο έτος.

Κάθε στοιχείο του σχήματος του Ariya προσαρμόστηκε με μικροσκοπική λεπτομέρεια από τις τεχνικές ομάδες του Nissan Technical Center Europe,  στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το επίπεδο πάτωμα του Ariya προφέρει μια σταθερή και προβλέψιμη κύλιση, ενώ η αεροδυναμική έξυπνη ασπίδα στην πρόσοψη και οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος μειώνουν την οπισθέλκουσα. Τελειοποιημένο από τις  ομάδες σχεδιασμού  στην Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το αποτέλεσμα είναι ένα καθαρό σχήμα που βοηθά το όχημα να  “σκίζει” τον αέρα, βελτιστοποιώντας κατά πολύ την οδήγηση.

Έχοντας ως γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των οδηγών ,το Ariya είναι η επιτομή της καινοτομίας για την Nissan,  στην ηλεκτρική κινητικότητα. Προσφέροντας στους υποψήφιους αγοραστές του ένα νέο επίπεδο οδήγησης, το προηγμένο ηλεκτρικό crossover είναι έτοιμο για τους οδηγούς του αύριο και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan.

ΠΗΓΗ: