Ντράγκι : Η Ιταλία μπορεί να μάθει πολλά από την Ελλάδα

0
Ντράγκι-:-Η-Ιταλία-μπορεί-να-μάθει-πολλά-από-την-Ελλάδα

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε, στην Λιβύη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και στη συνεργασία Ιταλίας – Ελλάδας στον τουριστικό τομέα, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη.

Ο Μάριο Ντράγκι εστίασε στο θέμα των κοινών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, στην επιδιωκόμενη σταθερότητα στη Λιβύη, αλλά και στα ψηφιακά διαβατήρια για την τόνωση του τουρισμού, λέγοντας ότι «η Ιταλία μπορεί να μάθει πολλά από την Ελλάδα».

Ειδικότερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Μιλήσαμε για τη δυνατότητα συνεργασίας. Η Ιταλία μπορεί να μάθει πολλά: Παραδείγματος χάρη, η Ελλάδα, όπως και  η Ισπανία, ανακοίνωσε ήδη ότι θα υποδεχθεί τους Αμερικανούς τουρίστες με ψηφιακό διαβατήριο. Πρέπει να το κάνουμε και εμείς και θα έπρεπε να το κάνουμε αμέσως, διότι η θερινή σεζόν είναι αύριο. Κοιτάζοντας τι κάνουν οι άλλοι, μαθαίνεις πολλά. Σε ό,τι αφορά την συνεργασία μας, είναι σαφές ότι Ιταλία και Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία, έχουν κοινά συμφέροντα στην Μεσόγειο. Η συνεργασία αυτή φαίνεται και στις ευρωπαϊκές Συνόδους Κορυφής,  όπου σε αυτά και άλλα θέματα, υιοθετούμε κοινές θέσεις. Αυτό συμβαίνει και χωρίς την ανάγκη να τις έχουμε προετοιμάσει, χωρίς προκαταρκτικές επαφές. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν στην Λιβύη, για την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας, για να έχουμε μια σύντομη συνάντηση στο αεροδρόμιο. Αναζητούμε πάντα τέτοιου είδους ευκαιρίες συνάντησης».

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ντράγκι αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση, σταθεροποίηση και τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη.

Συζήτησαν, επίσης, τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα της ΕΕ και ιδίως στο μεταναστευτικό, καθώς και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ: