Νοσοκομείο Λαμίας: Με οξεία νεφρική ανεπάρκεια ο Κουφοντίνας target=”_blank”

4
Νοσοκομείο-Λαμίας:-Με-οξεία-νεφρική-ανεπάρκεια-ο-Κουφοντίνας-target=”-blank”

.

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών παρουσίασε ο εκτελεστής της 17Ν, Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο Λαμίας.

Όπως συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία».

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Αρνητική ήταν η απάντηση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Λαμίας στο αίτημα τού Δημήτρη Κουφοντίνα για προσωρινή διακοπή της ποινής του, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης τής υγείας του. O Άρειος Πάγος έχει χωριστεί στα δύο για την υπόθεση Κουφοντίνα και την ανακοίνωση υπέρ του από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα – Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλης Πλιώτας, αντίστοιχα, με αφορμή τόσο την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση του μέλους της 17Ν , όσο και τις δηλώσεις δικηγόρων επί υποθέσεων που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν ότι η Δικαιοσύνη εκφράζεται αποκλειστικά και μόνον μέσα από τις ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών σχηματισμών και όχι από άτομα ή φορείς, που δικαιούνται μεν να διατυπώνουν τις σκέψεις τους και την προσωπική τους γνώμη δημόσια, δεν αποτελούν όμως θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα.

ΠΗΓΗ: