Ναβάλνι: Σε αναγκαστική σίτιση απειλούν να προχωρήσουν οι υπεύθυνοι των φυλακών target=”_blank”

2
Ναβάλνι:-Σε-αναγκαστική-σίτιση-απειλούν-να-προχωρήσουν-οι-υπεύθυνοι-των-φυλακών-target=”-blank”

Το προσωπικό της φυλακής στην οποία κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, απειλεί να προσωρήσει σε αναγκαστική σίτιση, καθώς έχει χάσει 15 κιλά από την ημερά που πέρασε το κατώφλι του σωφρονιστικού καταστήματος πριν από ένα μήνα.

Ο Ναβάλνι, φανατικός αντίπαλος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας ποινή για υπεξαίρεση, έχει διαγνωστεί με δύο κήλες στη σπονδυλική στήλη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε απεργία πείνας, απαιτώντας κατάλληλη θεραπεία για τον οξύ πόνο στην πλάτη και στα πόδια του.

Αν και όπως λένε οι υπεύθυνοι στις στις φυλακές Πακρόφ ΙΚ-2, του πρόσφεραν την κατάλληλη θεραπεία εκέινος απαιτεί να «τηρηθεί ο νόμος» και να αφήσουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του, αίτημα που έχει απορριφθεί.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος σύμφωνα με την Δύση, δεν θα έπερεπε να έχει φυλακιστεί και πρέπει άμεσα να αποφυλακιστεί, είχε μεταφρεθεί σε κλινική των φυλακών καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό και έντονο βήχα.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε την Δευτέρα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ««Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του από την απεργία πείνας, η διοίκηση των φυλακών απειλεί να προσωρήσει σε υποχρεωτική σίτιση».

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση από τους υπέυθυνους των φυλακών Πακρόφ ΙΚ-2.

Παράλληλα οι σύμμαχοι του Ναβάλνι κατηγορούν τους δεσμοφύλακες ότι δεν του επιτρέπουν να κοιμηθεί, κάτι που οι αρχές αρνούνται κατηγορηματικά, επιμένωντας ότι η κατάσταση του είναι ικανοποιητική ενώ του παρασχέθηκε κάθε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΠΗΓΗ: