Νέο σοκ στην Ινδία! Δεκαπλασιάστηκαν οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό σε ένα 24ωρο

0
Νέο-σοκ-στην-Ινδία!-Δεκαπλασιάστηκαν-οι-ημερήσιοι-θάνατοι-από-κορονοϊό-σε-ένα-24ωρο

Νεό σοκ προκαλεί ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων στην Ινδία, αφού το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν… δεκαπλάσιοι (και λίγο παραπάνω) σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο!

Συγκεκριμένα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 3.998, ενώ χτες είχε ανακοινώσει 374.

Επίσης καταγράφηκαν επίσημα άλλα 42.015 κρούσματα, και χτες ήταν 30.000.

Πρόκειται για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων από τη 12η Ιουνίου.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Ινδία έχει φτάσει τους 418.480 νεκρούς και τα 31,22 εκατ. κρούσματα.

Όμως ο απολογισμός των θυμάτων στον κόσμο ενδέχεται να είναι πολύ υποτιμημένος, σύμφωνα με αρκετούς ινδούς και ξένους ειδικούς.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι κατά αμερικανική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι ακόμα και δεκαπλάσιος του επίσημου.

Αν ισχύει αυτή η εκτίμηση, αν δηλαδή η χώρα των 1,3 δισεκ. πολιτών έχει πράγματι υποστεί σχεδόν 5 εκατομμύρια νεκρούς, θα πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Ινδίας από την ανεξαρτησία και τον αιματηρό διχασμό με το σημερινό Πακιστάν, το 1947.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις