Νέος Snapdragon 780G 5G: Κορυφαία χαρακτηριστικά στην μεσαία κατηγορία

1
Νέος-snapdragon-780g-5g:-Κορυφαία-χαρακτηριστικά-στην-μεσαία-κατηγορία

Του Θάνου Παλάγκα

Ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm, είναι ότι καλύτερο για τα mid-range κινητά. O SD 780G 5G, υπόσχεται να φέρει πολλά premium χαρακτηριστικά, τα οποία συνήθως κάποιος έβρισκε σε κορυφαίες συσκευές, στη μεσαία κατηγορία.

Το καινούριο chipset πρόκειται να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις σε ΑΙ και κάμερα, χάρη στο Spectra 570 τριπλό ISP (image signal processor) και την έκτη γενιά του Qualcomm AI Engine. Επίσης, θα μπορέσει να δώσει στους κατασκευαστές την δυνατότητα να προσθέσουν χαρακτηριστικά στα προϊόντα τους.

Για παράδειγμα, ο Snapdragon 780G 5G, είναι ο πρώτος επεξεργαστής της σειράς 7, που διαθέτει τριπλό ISP, το οποίο μπορεί να καταγράφει από τρεις κάμερες ταυτόχρονα. Πέρα από αυτό, σύμφωνα με την Qualcomm, το νέο chip διαθέτει νέα αρχιτεκτονική για την διαχείριση του χαμηλού φωτός, ώστε να υπάρχει καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Σε σύγκριση με παλαιότερα chip της σειράς 7, ο νέος SD 780G, προσφέρει ως και 12 TOPs ΑΙ επιδόσεις, το οποίο είναι διπλάσιο νούμερο σε σχέση με προηγούμενη γενιά. Αυτό σημαίνει ότι, οποιαδήποτε λειτουργία κάνει κάποιος με το κινητό του (κλήσεις, βιντεοκλήσεις, συνδέσεις), θα βελτιώνεται από την λειτουργία ΑΙ, η οποία θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα στην συμπίεση θορύβου αλλά και στις φωνητικές εντολές προς τον assistant.

Σε ότι αφορά τα παιχνίδια, ο 780G έχει κάποια Qualcomm Snapdragon Elite Gaming χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου αναβαθμίσιμες GPU, drivers, πολύ γρήγορο gaming και True 10-bit HDR gaming.

Επίσης, υποστηρίζει φυσικά και το 5G, καθώς έχει το modem Snapdragon S53 5G Modem-RF, με μέγιστη ταχύτητα λήψης 3.3Gbps. Επίσης, ένα premium χαρακτηριστικό, το οποίο προέρχεται από τον SD 888, είναι η υποστήριξη Wi-Fi 6 και Bluetooth audio.

Η λίστα με τις προδιαγραφές περιλαμβάνει έξι Kryo 760 πυρήνες, μια GPU Adreno 642, και υποστήριξη για Qualcomm Quick Charge 4+ τεχνολογία. Είναι επίσης πλήρως συμβατό με FHD+ @ 144Hz οθόνες, και μπορεί να προσφέρει μέχρι 10-bit χρώμα, HDR10 και HDR10+.

Σύμφωνα με την Qualcomm, τα πρώτα κινητά με τον νέο 780G 5G, αναμένονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

[via]

ΠΗΓΗ: