Νέες ρυθμίσεις ποιότητας αναπαραγωγής στην εφαρμογή YouTube

0
Νέες-ρυθμίσεις-ποιότητας-αναπαραγωγής-στην-εφαρμογή-youtube

Του Θάνου Παλάγκα

Το YouTube έχει ξεκινήσει να αναβαθμίζει την εφαρμογή για Android και iOS. Μέχρι τώρα, είχαμε στη διάθεσή μας μια λίστα με αναλύσεις για την αναπαραγωγή βίντεο, όπως επίσης και την επιλογή «αυτόματο», η οποία επέτρεπε στην εφαρμογή να ρυθμίζει αυτόματα την ποιότητα, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης στο ίντερνετ.

Όμως τώρα, μέσα στο μενού «ποιότητα», βλέπουμε μόνο τέσσερις επιλογές: Αυτόματο, υψηλή ποιότητα, εξοικονόμηση δεδομένων και σύνθετη. Το «αυτόματο» συνεχίζει να δουλεύει όπως και παλιά, ενώ η «υψηλότερη ποιότητα» χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα.

Η «εξοικονόμηση» από την άλλη πλευρά, καταναλώνει λιγότερα δεδομένα, και θα πρέπει λογικά να μειώνει την ανάλυση του βίντεο στα 480p. Μετά από δοκιμές, η ποιότητα ακόμα και σε αυτήν την ρύθμιση μπορεί να ανέβει και στα 720p, αφού φυσικά το επιτρέπει η ταχύτητα σύνδεσης στο ίντερνετ.

Το μενού «σύνθετη» είναι το σημείο που μπορούμε να βρούμε όλες τις αναλύσεις και επιλογές αναπαραγωγής. Αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αλλαγές που θα κάνουμε σε αυτές τις ρυθμίσεις, εφαρμόζονται μόνο στο βίντεο που βλέπουμε εκείνη την στιγμή. Υπάρχει όμως η επιλογή να ρυθμίσουμε default ποιότητα βίντεο, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προτιμήσεις ποιότητας βίντεο. Εκεί, μπορούμε να έχουμε ξεχωριστές ρυθμίσεις για αναπαραγωγή σε Wi-Fi και δίκτυα κινητής. Όμως δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε μια συγκεκριμένη ανάλυση για όλα τα βίντεο, καθώς η επιλογή «σύνθετη» δεν είναι διαθέσιμη εδώ.

Προφανώς, αυτές οι αλλαγές έγιναν με το σκεπτικό ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να κάνει εξοικονόμηση δεδομένων, ειδικά για τους ανθρώπους που δεν κατανοούν καλά τις διάφορες αναλύσεις βίντεο.

Στη δική σας εφαρμογή YouTube έχει φτάσει η συγκεκριμένη αλλαγή; Πως σας φαίνεται ο νέος τρόπος επιλογής ποιότητας βίντεο;

[via]

ΠΗΓΗ: