Νάσος Ηλιόπουλος: Παραδέχονται κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ target=”_blank”

2
Νάσος-Ηλιόπουλος:-Παραδέχονται-κυνικά-ότι-το-20%-των-ασθενών-πεθαίνει-εκτός-ΜΕΘ-target=”-blank”

«Σήμερα, παραδέχονται πλέον κυνικά ότι το 20% των ασθενών πεθαίνει εκτός ΜΕΘ…Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μη στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας…Το 2021, εν μέσω πανδημίας, οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 1680 λιγότεροι σε σχέση με το 2020, ενώ στο φετινό προϋπολογισμό η ΝΔ δίνει 600 εκατ. ευρώ λιγότερα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Best TV Μεσσηνίας για την δήλωση της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλους της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνας Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση της Παρασκευής έκανε λόγο για μικρό ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ, προσδιορίζοντάς το στο 20% (δηλαδή ένας στους πέντε θανάτους εκτός ΜΕΘ). Είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

Το σχετικό βίντεο από το 33.45 και μετά.

«Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την «κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στην ανακοίνωση προσθέτει ακόμη: «Αντί για την προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών. Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;».

ΠΗΓΗ: