Μuffin Day: Γιορτάζουμε την Ημέρα του Muffin με 4 υπέροχες συνταγές

2
Μuffin-day:-Γιορτάζουμε-την-Ημέρα-του-muffin-με-4-υπέροχες-συνταγές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Muffin, μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε νόστιμα γλυκάκια με τα παιδιά. 

Τα muffin είναι τα γνωστά σε όλους ατομικά κεκάκια που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε μαζί με τον καφέ -και όχι μόνο- και σήμερα έχουν την τιμητική τους.

Η 20η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Muffin και ιστορία πίσω από την καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας είναι συγκινητική και πολύ γλυκιά.

Εμπνευστής της είναι ο Jacob Kaufman, ένας υπάλληλος ο οποίος κάθε μέρα που πήγαινε στη δουλειά του, έπαιρνε μία μεγάλη σακούλα muffins και τα μοίραζε στους άστεγους της γειτονιάς.

Για πολλά χρόνια, η χειρονομία αυτή του Jacob δεν είχε μαθευτεί, μέχρι που η blogger Julia Levy τη δημοσίευσε σε ένα blog της με θέμα «Οι φιλάνθρωποι της καθημερινότητας». Οι δύο τους συζήτησαν και σκέφτηκαν ότι η κίνηση αυτή με τα muffins θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες πόλεις ή χώρες.

Κάπως έτσι, καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Muffin και το muffin έγινε συνώνυμο της αγάπης και της προσφοράς. Kάθε χρόνο τέτοια μέρα, κυρίως στην Αμερική, μαζεύονται αρκετά χρήματα αποκλειστικά για τα σπίτια και τα ιδρύματα αστέγων.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

ΠΗΓΗ: