Μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για αύξηση των εμβολιασμών target=”_blank”

  2
  Μπόνους-σε-γιατρούς-και-φαρμακοποιούς-για-αύξηση-των-εμβολιασμών-target=”-blank”

  Νέα κίνητρα για να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού έδωσε την Παρασκευή σε γιατρούς και φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

  Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί θα πιστώνονται 10 ευρώ στον λογαριασμό τους όταν θα κλείνουν ένα ραντεβού για εμβολιασμό. Επίσης, όπως σημείωσε, το ποσό που θα πιστώνεται σε γιατρούς που εμβολιάζουν ασθενείς στο ιατρείο τους αυξάνεται από 3 ευρώ στα 20 ευρώ. Ακόμα, 50 ευρώ θα δίνονται σε όλους τους γιατρούς που θα εμβολιάζουν κατάκοιτους ασθενείς στο σπίτι τους.

  «Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο Β.Κικίλιας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι′ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.

  Οπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, το ΕΣΥ πιέστηκε αλλά απέδειξε ότι αντέχει και θα αντέξει.

  Τέλος, υπογράμμισε ότι Εκκλησία στέκεται δίπλα μας με ειλικρινή και θαρραλέα στάση, υπενθυμίζοντας ότι τρεις μητροπολίτες ήδη έχουν χαθεί από τον κορονοϊό και χαρακτήρισε τολμηρή και καθαρή τη στάση της υπέρ του εμβολιασμού.

  (με πληροφορίες από ΑΠΕ)

  ΠΗΓΗ: