Μπλόκα στα διόδια: Δεν περνάει κουνούπι – Έλεγχοι online και διασταύρωση στοιχείων

1
Μπλόκα-στα-διόδια:-Δεν-περνάει-κουνούπι-–-Έλεγχοι-online-και-διασταύρωση-στοιχείων

Πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να περάσει τα διόδια και στις δυο εθνικές οδούς αφού έως το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα είναι στους ελέγχους εκτός από τους άνδρες της Τροχαίας και υπάλληλοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας οι οποίοι μέσω φορητών ηλεκτρονικών μέσων θα κάνουν διασταύρωση στοιχείων.

Όπως δήλωσε ο Άγγελος Μπίνης, διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί τόσο στα έγγραφα όσο και στο τι περιέχεται μέσα στο κάθε αυτοκίνητο.

Είπε ακόμα ότι όλα δεν θα τελειώσουν αυτές τις ημέρες αφού πολλά έγγραφα σκανάρονται και θα ακολουθήσει διασταύρωση για το αν αυτά που είχαν προσκομιστεί είναι γνήσια. 

Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα αλλά και ποινικές διώξεις. 

Αυξημένη η κίνηση το τελευταίο 24ωρο

Αύξηση παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, αλλά και εισήλθαν, το τελευταίο 24ωρο (από τις 6:00 της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί), από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ 273 οχήματα, συνολικά, έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω επειδή οι οδηγοί τους δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.

Το τελευταίο 24ωρο, από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου, στην Ελευσίνα, εξήλθαν 16.400 οχήματα, ενώ εισήλθαν 13.840 οχήματα. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 227 επιστροφές. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο (από τις 6:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου), από την Ελευσίνα εξήλθαν 13.633 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.423. Παράλληλα, οι οδηγοί 170 οχημάτων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω. Σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.809 οχήματα, εισήλθαν 16.823, ενώ έκαναν αναστροφή 46. Το προηγούμενο 24ωρο, στο ίδιο σημείο, τα οχήματα ήταν 17.567 και 16.651, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, έκαναν αναστροφή 47 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

ΠΗΓΗ: