Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία την οποία πρέπει να χωρίσουν

0
Μπιλ-και-Μελίντα-Γκέιτς:-Αυτή-είναι-η-αμύθητη-περιουσία-την-οποία-πρέπει-να-χωρίσουν

Το διαζύγιο του Bill και της Melinda Gates είναι ίσως ο μεγαλύτερος διαχωρισμός περιουσίας μετά από εκείνο του Jeff Bezos και της MacKenzie το 2019.

Οι Gates είναι οι 4οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο με την περιουσία τους να ανέρχεται σε $130 δις.

Το ζευγάρι που ανακοίνωσε το διαζύγιό του την Δευτέρα 3 Μαΐου, δεν είχε προγαμιαίο συμβόλαιο κάτι που συνηθίζεται στις ΗΠΑ.

Όταν χώρισαν οι Bezos ο Jeff κράτησε το 75% της Amazon και η πρώην σύζυγός του έφυγε με $35.8 δις.

Όπως φαίνεται ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν ήδη κάνει προεργασία και έχουν πέσει και οι υπογραφές. Η αυτοκρατορία των Γκέιτς είναι σε πέντε Πολιτείες. Ένας στόλος από αυτοκίνητα ανάμεσά τους και μια Porsche αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων και μια συλλογή έργων τέχνης ανάμεσά τους ένα βιβλίο που ανήκε στον Λεονάρντο ΝταΒίντσι και η αξία του ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, έχουν πολλά ιδιωτικά αεροπλάνα και ένα σουπερ γιοτ και ο Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στις ΗΠΑ με κτήματα σε περισσότερες από 18 Πολιτείες.

Γονείς τριών παιδιών, της 25χρονης Τζένιφερ, της 18χρονης Φοίβης και του 21χρονου Ρόρι έχουν την κύρια κατοικία τους έξω από το Σιατλ.

Τα τρία τους παιδιά θα πάρουν μετά τον θάνατό τους 10 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και η υπόλοιπη περιουσία όπως έχουν ήδη δεσμευθεί θα δοθεί σε φιλανθρωπίες.

Οι επαύλεις που διατηρούν είναι στην Ουάσινγκτον, στην Φλόριντα, στην Καλιφόρνια και στο Γουαιόμινγκ.

Η μεγαλύτερη απ’ όλες είναι η Xanadu 2.0 στην Ουάσινγκτον.

Εκεί είναι και το ίδρυμα Γκέιτς. Το αγόρασαν το 1988 για 2 εκατομμύρια δολάρια και τώρα αξίζει 125 εκατομμύρια.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις