Μια πρωτοποριακή streaming υπηρεσία με ελληνική υπογραφή target=”_blank”

0
Μια-πρωτοποριακή-streaming-υπηρεσία-με-ελληνική-υπογραφή-target=”-blank”

Φιλικό μενού, εύκολο περιβάλλον πλοήγησης, συνδυασμός ζωντανού προγράμματος καναλιών με το on demand περιεχόμενο, προσωποποιημένες προτάσεις με τη βοήθεια Artificial Intelligence και όλα αυτά σε ένα ενιαίο περιβάλλον θέασης, για όποια οθόνη επιλέξει ο χρήστης.

Βασίστηκε στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast Technology Solutions, αλλά σχεδιάστηκε και συνεχίζει να βελτιώνεται στην Ελλάδα, χάρη στην τεχνογνωσία ανθρώπων με εμπειρία και ταλέντο. Είναι η Νέα COSMOTE TV, η streaming υπηρεσία της COSMOTE TV, στην οποία έχουν πρόσβαση ήδη πάνω από 240.000 νοικοκυριά, αναδεικνύοντάς την τη Νο1 ελληνική streaming υπηρεσία.

Βήμα-βήμα στην τηλεόραση της νέας εποχής

Βασικό συστατικό για τη δημιουργία της υπηρεσίας, η χρήση των τελευταίων cloud τεχνολογιών, που διασφαλίζει στους ανθρώπους της COSMOTE TV ότι θα μπορούν να «χτίζουν» συνεχώς πάνω σε αυτή, να τη βελτιώνουν και να την εξελίσσουν, με στόχο την καλύτερη εμπειρία του τηλεθεατή. «Κατά τη διάρκεια του έργου επαναπροσδιορίσαμε από μηδενική βάση την αρχιτεκτονική της υπηρεσίας και υιοθετήσαμε νέες καινοτόμες τεχνολογίες με στόχο την πλήρη αυτοματοποίηση. Μόλις στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 20 αναβαθμίσεις, προσφέροντας νέες λειτουργικότητες και βελτιώσεις», σχολίασε ο Δημήτρης Παούρης ΤV Systems & Services Development Senior Manager COSMOTE TV.

<strong>Δημήτρης Παούρης</strong> ΤV Systems & Services Development Senior Manager COSMOTE TV” data-caption=”<strong>Δημήτρης Παούρης</strong> ΤV Systems & Services Development Senior Manager COSMOTE TV” data-rich-caption=”<strong>Δημήτρης Παούρης</strong> ΤV Systems & Services Development Senior Manager COSMOTE TV” data-credit=”” data-credit-link-back=”” /></p>
<div class=

Για την υλοποίησή, της χρειάστηκαν δύο χρόνια εντατικής ενασχόλησης περισσότερων από 200 εργαζομένων από διάφορες λειτουργίες του Ομίλου ΟΤΕ. Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Μπακης, TV Services Engineer COSMOTE TV «αυτό που κάνει το έργο αυτό τόσο ξεχωριστό δεν είναι μόνο οι state of the art τεχνολογίες, αλλά οι άνθρωποι εντός και εκτός ΟΤΕ και ο τρόπος που συνεργάστηκαν, με τον κοινό στόχο να δημιουργήσουν την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες της Νέας COSMOTE TV»

<strong>Μιχάλης Μπακης, </strong>TV Services Engineer COSMOTE TV” data-caption=”<strong>Μιχάλης Μπακης, </strong>TV Services Engineer COSMOTE TV” data-rich-caption=”<strong>Μιχάλης Μπακης, </strong>TV Services Engineer COSMOTE TV” data-credit=”” data-credit-link-back=”” /></p>
<div class=

Αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς, μια εύχρηστη υπηρεσία διεθνών προδιαγραφών, που:

– διαθέτει φιλικό μενού και εύκολο περιβάλλον πλοήγησης με κοινό user experience σε όλες τις συσκευές.

– επιτρέπει την ταυτόχρονη θέαση σε 2 οθόνες για όλο το περιεχόμενο πλην του αθλητικού, που είναι διαθέσιμο σε μία οθόνη.

– υποστηρίζει έως 5ξεχωριστά προφίλ για κάθε χρήστη, ενώ υπάρχει και ειδικό kidsmenu με υπηρεσία γονικού ελέγχου.

– δίνει τη δυνατότητα download σε φορητές συσκευές για αναπαραγωγή χωρίς σύνδεση στο Internet, ώστε ο χρήστης να μπορεί να παρακολουθήσει το αγαπημένο του περιεχόμενο όπου και αν βρίσκεται.

– υποστηρίζει casting από Android tablet & smartphone σε Android TV συσκευές, όπως τηλεοράσεις.

– προσφέρει 4K περιεχόμενο με το κανάλι COSMOTE SPORT 4K, που φιλοξενεί κορυφαία αθλητικά γεγονότα (δημοφιλείς αγώνες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, UEFA Champions League & UEFA Europa League, Formula 1 κ.λπ.)

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό, η κοινή εμπειρία θέασης σε όλες τις οθόνες, αφού το interface προσαρμόζεται σε κάθε συσκευή από την οποία είναι προσβάσιμη. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε:

– τηλεοράσεις, με εύκολη εγκατάσταση ενός Wi-Fi Android TV Box, χωρίς κεραία & καλώδια

– φορητές συσκευές (tablets, smartphones)

– PCs, Laptops, Mac

– Smart TVs, σε μοντέλα Samsung, LG και Android TV 8 ή νεότερο[1]

Ακόμα καλύτερη με περισσότερες δυνατότητες

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Νέα COSMOTE TV θα ενισχυθεί με περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Ήδη διατίθεται νέος Android TV αποκωδικοποιητής με αναβαθμισμένες δυνατότητες. Με μοντέρνο σχεδιασμό, πανίσχυρο επεξεργαστή και υποστήριξη HDR 4K@60fps, η εμπειρία θέασης θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η εύκολη σύνδεση μέσω WiFi, κάνει ακόμα πιο απλή την εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος 16GB δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης μεγάλου αριθμού εφαρμογών. Πρόκειται για ακόμα μία πρωτιά της COSMOTE TV, καθώς μέσα από το λανσάρισμα αυτό, συστήνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη το λειτουργικό σύστημα Android TV 10.

Σύντομα θα ακολουθήσει η δυνατότητα προβολής περιεχομένου σε τηλεόραση από περισσότερες φορητές φορητές συσκευές (casting), ενώ θα επιτρέπεται και η φωνητική αναζήτηση. Ιδιαίτερα σημαντικός και ο εμπλουτισμός του περιεχομένου που διατίθεται σε 4Κ ποιότητα, το οποίο οι χρήστες απολαμβάνουν ήδη μέσα από το κανάλι COSMOTE SPORT 4K, που προβάλλει δημοφιλείς αγώνες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και κορυφαίες διοργανώσεις (UEFA Champions League & UEFA Europa League, Formula1 κλπ).

Πλούσια και σε περιεχόμενο

Η Νέα COSMOTE TV είναι ένας συνδυασμός καινοτομίας και premium περιεχομένου, που περιλαμβάνει πάνω από 70 κανάλια, 16 από τα οποία παραγωγής COSMOTE TV (SPORT, CINEMA & HISTORY) και on demand καταλόγους, όπως το COSMOTE TV PLUS. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει πάνω από 750 ταινίες, 175 σειρές, 280 ολοκληρωμένους κύκλους σειρών και πάνω από 1300 ντοκιμαντέρ αυτοτελή ή επεισόδια σειρών ντοκιμαντέρ. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν πρωτότυπες παραγωγές και εκπομπές της COSMOTE TV (Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές, Έτερος Εγώ – Κάθαρσις, Στο Πλεχτό κ.α.), πρωτότυπες σειρές ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, ταινίες και σειρές μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο του Hollywood και εταιρειών διανομής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι θέλουν να ανακαλύψουν την Νέα COSMOTE TV, μπορούν να μπουν στο http://www.cosmotetv.gr.

 

[1] Υποστηρίζονται μοντέλα Sony, ενώ σύντομα θα υποστηρίζονται μοντέλα από άλλους κατασκευαστές

ΠΗΓΗ: