Μητσοτάκης: Ολοι οι Ελληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα αρρωστήσουν target=”_blank”

1

Σε μία ακόμα προτροπή προς τους ανεμβολίαστους πολίτες προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη.

«Θα προέτρεπα πραγματικά, με όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από το να κολλήσουν αλλά από το να αρρωστήσουν σοβαρά», τόνισε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του. Αν και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό τις τελευταίες εβδομάδες, εκτίμησε ότι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία όπως είπε είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα, «όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα αρρωστήσουν.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του και ζήτησε να γίνει αυτή η επιπρόσθετη προσπάθεια πειθούς. «Έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα πια στη διάθεσή μας, αρκεί να δείτε τα στοιχεία των τελευταίων μηνών: το 99% των συμπολιτών μας μεταξύ 60 και 80 ετών που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι», εξήγησε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στην επικινδυνότητα του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, μίλησε για τον εμβολιασμό των εφήβων αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των παιδιών από 12 ετών ετών και άνω. «Θα ενθαρρύνω και τα νεότερα παιδιά, τους εφήβους μας, σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς τους, να κάνουν κι αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Και φυσικά, εφόσον η Επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε κι εμείς το να κατέβει το όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: