Μετρό Γραμμή 2 – ολοκληρώθηκε η συγκοινωνιακή μελέτη για την επέκταση προς Γλυφάδα

0
Μετρό-Γραμμή-2-–-ολοκληρώθηκε-η-συγκοινωνιακή-μελέτη-για-την-επέκταση-προς-Γλυφάδα

Ολοκληρώθηκε η συγκοινωνιακή μελέτη της επέκταση της Γραμμής 2 του Αττικό Μετρό προς Γλυφάδα, το εκτιμώμενο κόστος της οποίας αναμένεται στα 350-400 εκατομμύρια ευρώ.

Τα αποτελέσματα της συγκοινωνιακής μελέτης κατέδειξαν πως η βέλτιστη χάραξη της διαδρομής θα έχει μήκος περίπου 4,5 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει τρεις σταθμούς, με όλες τις απαιτούμενες επίγειες και υπόγειες τεχνικές και κτιριακές υποδομές. Οι σταθμοί θα είναι «Πλατεία Μακεδονίας», «Άνω Γλυφάδα» και «Γλυφάδα».

Η χάραξη θα ξεκινήσει από τον σταθμό του Αττικό Μετρό στο Ελληνικό, ύστερα θα κατευθύνεται προς την Άνω Γλυφάδα, με τον πρώτο της σταθμό να εγκαθίσταται κάτω από την Πλατεία Μακεδονίας. Κατόπιν, η σήραγγα θα κατευθύνεται προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με τον δεύτερο σταθμό να κτίζεται στη διασταύρωσή της Βουλιαγμένης με την Γρηγορίου Λαμπράκη. Στη συνέχεια θα έχει πορεία προς τη θάλασσα, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή με τον τρίτο και τελευταίο σταθμό, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Βέβαια, στην αρχή είμαστε ακόμα. Μέχρι την ωρίμανση και την υλοποίηση του έργου απαιτούνται στατικές, τοπογραφικές, γεωτεχνικές και οικονομικές μελέτες, όπως επίσης και περιβαλλοντικές. Θα ακολουθήσει η εύρεση και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται πως θα κυμανθεί από 350 μέχρι 400 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: