Μεξικό: Σε λοταρία το κρησφύγετο του Ελ Τσάπο target=”_blank”

0
Μεξικό:-Σε-λοταρία-το-κρησφύγετο-του-Ελ-Τσάπο-target=”-blank”

Τα λαχειοφόρα εισιτήρια προς πώληση εκτίθενται στην Πόλη του Μεξικού.

Το σπίτι στο οποίο είχε καταφύγει ο πρώην βασιλιάς των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν το 2014 όταν Μεξικανοί πεζοναύτες τον είχαν περικυκλώσει υπέστη κάποιες αλλαγές πρόσφατα, καθώς η μεξικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να το δώσει σε εθνική λοταρία.

Οι κάμερες παρακολούθησης που κάλυπταν κάθε γωνία του εξωτερικού χώρου του σπιτιού αφαιρέθηκαν. Επίσης η τρύπα κάτω από μια μπανιέρα στην οποία είχε μπει Γκουσμάν για να φτάσει σε ένα δίκτυο τούνελ, ήταν καλυμμένη με μια τσιμεντένια πλάκα.

Το Associated Press εξασφάλισε πρόσβαση στο ακίνητο που βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά πριν από την λοταρία. Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ινστιτούτο του Μεξικού για την Επιστροφή Κλεμμένων Αγαθών στους ανθρώπους, γνωστό με τα αρχικά του ως INDEP, το έβαψε με μια νέα στρώση λευκής μπογιάς εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθέτησε πλακάκια στο σημείο του μπάνιου όπου ήταν το σημείο εισόδου της μπανιέρας και της σήραγγας.

Ο ιστότοπος του INDEP το αναφέρει μόνο ως «Casa en Culiacán». Είναι περίπου 260 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται, παραδόξως, σε μια γειτονιά που ονομάζεται Libertad, ή «Ελευθερία». Η κυβέρνηση εκτιμά το σπίτι δύο υπνοδωματίων στα 183.000 δολάρια.

Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια και η αστυνομία προκάλεσε κάποιες ζημιές όταν το έψαξε, οπότε οι επισκευές ήταν απαραίτητες.

ΠΗΓΗ: