Μενεγάκη: Έκανε θαύματα! Καρέ καρέ η συνταγή της για Πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρέκι!

2
Μενεγάκη:-Έκανε-θαύματα!-Καρέ-καρέ-η-συνταγή-της-για-Πασχαλινά-κουλουράκια-με-γεύση-τσουρέκι!

Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη τη φετινή τηλεοπτική σεζόν να μην είναι μαζί μας μέσα από την εκπομπή της ώστε να μοιραστεί τις δικές της Πασχαλινές συνταγές, ωστόσο ας είναι καλά το Instagram.

  • VIRAL ΕΙΔΗΣΗ: Το Πρωινό: Η Σκορδά ανακοίνωσε τον χωρισμό «βόμβα» στην ελληνική showbiz

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελένη Μενεγάκη μπαίνει στην κουζίνα της και μοιράζεται συνταγές της με τους followers της.

Και μιας που το Πάσχα είναι προ το πυλών και οι νοικοκυρές αυτή την εβδομάδα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ετοιμάσουν τα κλασσικά παραδοσιακά κουλουράκια, είπε να μοιραστεί τη δική της συνταγή που είναι, όπως κι εσύ θα δεις το κάτι άλλο.

Ποια είναι η διαφορά στην συνταγή της;

Όπως η ίδια είπε αυτή η συνταγή είναι για όλους εκείνους που θέλουν τη γεύση τσουρέκι αλλά επειδή τα τσουρέκια είναι μπελαλίδικα, έδωσε όλη τη γεύση στα κουλουράκια.

Μπήκε λοιπόν στην υπέροχη κουζίνα της, συγκέντρωσε τα υλικά και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Για τη συνταγή της θα χρειαστείς:

– βιτάμ

– μαστίχα

– ζάχαρη

– μέλι

– ξύσμα πορτοκάλι

– αυγό

– γάλα

– αλεύρι

Δες στη gallery καρέ καρέ την απίθανη συνταγή της αλλά και πώς της βγήκαν με τα σχέδια που εκείνη πρότεινε!

Από την ημέρα που μπήκαμε σε δεύτερο lockdown η «Ωραία Ελένη» μαγειρεύει ασταμάτητα, είτε φαγητά είτε γλυκά. Κάθε φορά που βλέπει τα αγγελούδια της και τον Μάκη να αδειάζουν τα πιάτα τους, εξυμνώντας τις μαγειρικές της ικανότητες, αισθάνεται η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου.

Πλέον η κουζίνα έχει μετατραπεί στον αγαπημένο της χώρο, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Τα τρουφάκια της Ελένης

Η συνταγή είναι απλή για μικρούς και μεγάλους.

Υιικά:

200 γραμμάρια κουβερτούρα

250 γραμμάρια Βούτυρο για ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά

150 γραμμάρια βούτυρο κλασσικό

50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη

450 γραμμάρια μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροκομμένα

1 βανίλια

Λίγο κονιάκ

½ σκόνη κανέλα

Προαιρετικά λίγο ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και όταν αυτά ενοποιηθούν σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε προαιρετικά λίγο ξύσμα πορτοκάλι. Έπειτα προσθέτουμε, το κακάο, τα μπισκότα, 1 βανίλια, λίγο κονιάκ αν θέλετε, και κανέλα.. . Αφού ενοποιηθεί και γίνει μία ωραία μάζα, το βάζουμε σε ένα μπολ και μέσα στο ψυγείο, το αφήνουμε για αρκετή ώρα και μετά το βγάζουμε. Το μείγμα θα είναι σαν πλαστελίνη και κάνουμε μικρές μπάλες.

Kαι μια ακόμη

Ρεβίθια στο ταψί

Υλικά:

500 γραμμ. ρεβίθια

4 σκελίδες σκόρδο

2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)

2 μικρές ντομάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες)

2 δαφνόφυλλα

1/2 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Νερό όσο πάρει

Εκτέλεση:

Από την προηγουμένη μέρα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβίθια με λίγη σόδα μαγειρικής με μπόλικο νερό. Αν είναι βραστερά, μπορούμε να παραλείψουμε τη σόδα. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα ρεβίθια. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στη γάστρα. Μπήγουμε εδώ κι εκεί τα σκόρδα και τα δαφνόφυλλα. Κάνουμε μία στρώση τα κρεμμύδια. Από πάνω κάνουμε μία στρώση τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε νερό κρύο, ίσα που να σκεπαστούν τα όσπρια. Βάζουμε το καπάκι. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 3-4 ώρες. Θέλει πολύωρο ψήσιμο, αλλά σε αυτό οφείλεται η τέλεια γεύση, το χρώμα, η υφή και το χύλωμα των ρεβιθιών.

ΠΗΓΗ: