Μάτι: Έτοιμο το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο – Πότε ξεκινά η ανάπλαση της περιοχής

2
Μάτι:-Έτοιμο-το-ειδικό-πολεοδομικό-σχέδιο-–-Πότε-ξεκινά-η-ανάπλαση-της-περιοχής

Δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να κατατεθεί στο ΣΤΕ μετά το καλοκαίρι. 

Το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, θα αποτελέσει πρότυπο για περιοχές σε όλη τη χώρα με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως το Μάτι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μελέτες για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. 

Το σχέδιο αφορά περιοχές που συνολικά καλύπτουν έκταση 7.935 στρεμμάτων στις δημοτικές ενότητες Νέας Μάκρης και Ραφήνας: Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι, Αγία Μαρίνα, Σκουφέικα, και Πευκώνας. Τα 3.028 θα είναι τελικά πολεοδομημένα και από αυτά τα 452 είναι ήδη στο σχέδιο πόλεως. Άρα νέα επιφάνεια που μπαίνει σε σχέδιο πόλης που πολεοδομείται είναι 2.600 στρέμματα. Οι ζώνες που πολεοδομούνται είναι η Αγία Μαρίνα, το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι, τα Σκουφέικα και ο Πευκώνας, ενώ σε μία περιοχή 17,5 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν περίπου 100 κοινωνικές κατοικίες των 80 τετραγωνικών μέτρων.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις