18.3 C
Athens, GR
Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021
Αρχική AUTO MOTO ​​4troxoi.gr Κarsan Atak Electric Autonomous Bus

Κarsan Atak Electric Autonomous Bus

5
Κarsan-atak-electric-autonomous-bus

25 Φεβ 2021

Η Karsan Automotive παρουσίασε σε διαδικτυακή εκδήλωση την έκδοση του ηλεκτρικού της λεωφορείου των οκτώ μέτρων με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

H Karsan Automotive έγινε και επίσημα ο πρώτος Ευρωπαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών λεωφορείων της Ευρώπης που διαθέτει όχημα μαζικής μεταφοράς εξοπλισμένο με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Yπενθυμίζουμε πως το επίπεδο 4 περιγράφεται εν συντομία ως εξής: Το όχημα κινείται τον περισσότερο χρόνο αυτόνομα και θα διαχειρίζεται ακόμη και σύνθετες καταστάσεις σε επαρχιακούς δρόμους, καθώς και στην αστική κυκλοφορία. Οι οδηγοί θα μπορούν να ασχολούνται με άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και δεν θα χρειάζεται να έχουν τον νου τους στην κυκλοφορία όλη την ώρα. Το όχημα θα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το περιβάλλον του.

Autonomous Atak electric

Στο επίπεδο 4, η αστική κυκλοφορία θα ελέγχεται αυτόματα. Για παράδειγμα, το φανάρι θα γίνεται πράσινο όταν το όχημα πλησιάζει μια διασταύρωση και δεν ανιχνεύεται καμία κίνηση στους κάθετους δρόμους. Τα οχήματα επικοινωνούν μεταξύ τους και ειδοποιούν το ένα το άλλο (για την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, παραδείγματος χάρη). Για την εγκατάσταση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης στο οκτάμετρο ηλεκτρικό λεωφορείο Atak το τμήμα έρευνας και τεχνολογίας της Karsan Automotive συνεργάστηκε στενά με την εταιρεία προηγμένου λογισμικού ADASTEC. To σύγχρονης σχεδίασης λεωφορείο, που οδηγήσαμε στην συμβατική του έκδοση στη Γερμανία πριν δύο χρόνια, καθοδηγείται στην πορεία του στο δρόμο από ένα πολυάριθμο σύστημα εξελιγμένων αισθητήρων, που το κατευθύνουν με ακρίβεια στον προορισμό του.

Autonomous Atak electric

Ο διευθύνων σύμβουλος της Karsan Okan Bas δήλωσε για το θέμα: «Πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές προσομοίωσης και επικύρωσης του οχήματος, του οποίου το πρώτο πρωτότυπο ολοκληρώσαμε τον Αύγουστο, στο εργοστάσιό μας στο Hasanaga στην Προύσα. Επιπλέον, λάβαμε την πρώτη παραγγελία μας από την BSCI, που είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στη Ρουμανία. Επιπλέον, με αυτήν την παραγγελία που αναμένουμε να παραδώσουμε στις αρχές του 2021, θα έχουμε επίσης πραγματοποιήσει την πρώτη ηλεκτρική αυτόνομη πώληση στην Ευρώπη, στην πολύ ανταγωνιστικη κατηγορία των οκτώ μέτρων.

Autonomous Atak electric

Το Atak Electric αποδίδει ονομαστική ισχύ 230 kWh και ροπή 2400 Nm. Λειτουργώντας με μπαταρίες συνολικής δυναμικότητας 220 kWh (πέντε των 44 kWh που αναπτύχθηκαν από τη BMW) έχει αυτονομία 300 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν σε 5 ώρες με φόρτιση AC, και σε 3 ώρες με μονάδες ταχείας φόρτισης. Επίσης ένα σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας ανακυκλώνει την ενέργεια, με αποτέλεσμα οι μπαταρίες να έχουν τη δυνατότητα αυτο-επαναφόρτισης έως και 25%. Ακόμη, είναι εφοδιασμένο με μια οθόνη αφής πολυμέσων 10.1 ιντσών, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών, εκκίνηση χωρίς κλειδί, θύρες USB και Wi-Fi-ready βάση, χαρακτηριστικά που προσθέτουν λειτουργικότητα.

Autonomous Atak electric

Στην πάνω από 50 ετών ιστορία της η Karsan κατασκεύαζε τα δικά της οχήματα, καθώς και εξαρτήματα για τις εξέχουσες εταιρείες στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων. Από το 1981 η εταιρεία έφερνε εις πέρας όλες αυτές τις εργασίες με 100% εγχώριο κεφάλαιο και το εργοστάσιό της στη Bursa μπορεί να παράγει έως και 18.200 οχήματα το χρόνο σε μία βάρδια. Είναι μια εγκατάσταση που χαρακτηρίζεται από ευελιξία κατασκευάζοντας αυτοκίνητα, φορτηγά, μίνι βαν και λεωφορεία στον ίδιο χώρο. Βρίσκεται 30 χλμ από το κέντρο της πόλης Bursa και έχει δημιουργηθεί σε ένα εμβαδόν 206.000 τ.μ., από τα οποία 90.000 τ.μ. είναι ο κλειστός χώρος. Σήμερα στα προϊόντα της Karsan περιλαμβάνεται το νέο ελαφρύ van H350 που κατασκευάζει για λογαριασμό της Hyundai, τα λεωφορεία (10, 12 και 18 μ.) της Menarinibus και το 25μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της Bozankaya. Η γκάμα που φέρει την επωνυμία της διαμορφώνεται από το mini bus Jest και τα 8μετρα λεωφορεία και πούλμαν Atak και Star.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πέντε επίπεδα της αυτόνομης οδήγησης


Autonomous Atak electric

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

ΠΗΓΗ: