Κραυγή αγωνίας από το Αττικόν: «Να έρθει η κυβέρνηση να αποφασίσει ποιος θα νοσηλευτεί» (vid)

1
Κραυγή-αγωνίας-από-το-Αττικόν:-«Να-έρθει-η-κυβέρνηση-να-αποφασίσει-ποιος-θα-νοσηλευτεί»-(vid)

Τεράστια είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας τις τελευταίες μέρες, με την περίπτωση του Αττικόν να είναι χαρακτηριστική…

Ο γραμματέας των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Σιδέρης φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Mega και αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η εφημερία.

«Είναι οριακά τα πράγματα. Είναι γεμάτες 4 κλινικές covid, και άλλες 2 κλινικές που μετατράπηκαν σε covid. Έξι γεμάτες κλινικές covid είναι γεμάτες. Έχουμε 1-2 κενά κρεβάτια covid ΜΕΘ, 60 ράντζα και ασθενείς που δεν έχουν διεκπεραιώσει τη διαδικασία προσέλευσής τους στα επείγοντα. Οριακά τα πράγματα, είμαστε στο μηδέν» σημείωσε, λέγοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται διακομιδή ασθενών από το «Αττικόν» σε άλλα νοσοκομεία για να μη φρακάρει το σύστημα.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ακούτε αυτή την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, στον Ευαγγελισμό, στο Αττικόν, στον Ερυθρό Σταυρό, στο Θριάσιο αλλά δεν την ακούτε στον Όμιλο Ιατρικού Αθήνας, στο Metropolitan, ή στα ιδιωτικά».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το αν θα χρειαστεί να διαλέξουν ποιος θα νοσηλευτεί, απάντησε: «Υπάρχει κώδικας ιατρικής δεοντολογίας. Eμείς τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να κάνουμε. Αν θέλουν να έρθουν να το κάνουν οι κύριοι της κυβέρνησης. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι τέλος και θα κερδίσουμε. Δεν πρέπει και δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αν φτάσουμε θα είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη, καθώς σήμερα μετά από ένα χρόνο αποφάσισαν να στείλουν ένα έγγραφο στα ιδιωτικά νοσοκομεία για το αν έχουν κλίνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Απαράδεκτος Τσελέντης: Χώρεσε ρατσιστικό σχόλιο σε ανάρτηση για τον σεισμό (pic)
  • Ανατροπή στην εξαφάνιση της 19χρονης: Μαρτυρία για το μεσημέρι της εξαφάνισης (vid)
  • MasterChef: Παραλίγο να φάει τούμπα ο Κουτσόπουλος (vid)
  • Ποιο lockdown; Επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

ΠΗΓΗ: