Κρήτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Μινώα και Ασίτες – Ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα (pics)

2
Κρήτη:-Ολονύχτια-μάχη-με-τις-φλόγες-σε-Μινώα-και-Ασίτες-–-Ξεκίνησαν-να-επιχειρούν-και-εναέρια-μέσα-(pics)

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη νύχτα πέρασαν οι πυροσβέστες στην Κρήτη οι οποίοι επιχειρούσαν σε δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Αρχικά εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο. Να σημειωθεί ότι στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο.

#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεράκι Ηρακλείου Κρήτης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 #πυροσβέστες, 8 οχήματα και 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 29, 2021

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, συναγερμός για φωτιά σήμανε και στις Κάτω Ασίτες Ηρακλείου με τις φλόγες να είναι ορατές από αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Γιώργου Τριβυζαδάκη. Το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έφερε μία αρκετά δύσκολη νύχτα για τους Πυροσβέστες ενώ οι δυνάμεις που έφτασαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, ήταν ισχυρές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά επιχείρησαν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα ενώ σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο. Χθες βράδυ, στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κάτω Ασίτες Ηρακλείου Κρήτης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 36 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 29, 2021

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις