Κούβα: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – Ξεπέρασαν τις 3.000 σε 24 ώρες

0
Κούβα:-Αρνητικό-ρεκόρ-κρουσμάτων-κορονοϊού-–-Ξεπέρασαν-τις-3.000-σε-24-ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.080 κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για αριθμό άνευ προηγουμένου από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το ίδιο διάστημα, όπως αναφέρουν οι υγειονομικές Αρχές, υπέκυψαν άλλοι 17 ασθενείς με COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κούβα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.270 νεκρούς επί συνόλου 188.023 μολύνσεων.

Τα κρούσματα που οφείλονταν σε εγχώρια μετάδοση έφθασαν τα 3.006, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, ο Φρανσίσκο Ντουράν.

Η επαρχία Ματάνσας (753 κρούσματα σε 24 ώρες) παρέμεινε στην πρώτη θέση ως προς τον δείκτη επίπτωσης στη νήσο, με 569 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους. Χαρακτηρίζεται πλέον το επίκεντρο της πανδημίας.

Η Αβάνα, για μήνες το προηγούμενο επίκεντρο, βλέπει τα κρούσματα να μειώνονται χάρη στην εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάιο με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Οι αρχές επιδιώκουν ο πληθυσμός της πόλης, 2,2 εκατ. άνθρωποι, να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου.

Εμβολιασμοί γίνονται επίσης στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει μία δόση πάνω από 2,69 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά κάπου 5,67 εκατ. δόσεις.

Σκοπός της κουβανικής κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) εντός του έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις