Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για τις ελλείψεις βασικών υλικών παρασκευής εμβολίων – Ανησυχία στην Ε.Ε

0
Κορονοϊός:-Σήμα-κινδύνου-για-τις-ελλείψεις-βασικών-υλικών-παρασκευής-εμβολίων-–-Ανησυχία-στην-Ε.ΕΗ παγκόσμια διάθεση εμβολίων κατά του κορονοϊού απειλείται πλέον…και από την έλλειψη βασικών συστατικών στη διαδικασία παραγωγής. Αυτό υποστηρίζουν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, προειδοποιώντας πιθανότατα για νέες σημαντικές καθυστερήσεις στα προγράμματα ανοσοποίησης.

Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για τις ελλείψεις βασικών υλικών παρασκευής εμβολίων - Ανησυχία στην Ε.Ε

Οι κατασκευαστές εμβολίων σε όλο τον κόσμο έχουν έρθει αντιμέτωποι με ελλείψεις βασικών στοιχείων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρίας Novavax. Ο Σταν Ερκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε στο βρετανικό Observer ότι η έλλειψη σάκων 2.000 λίτρων, όπου αναπτύσσονται τα κύτταρα εμβολίου εξελίσσεται σε σημαντικό εμπόδιο για την παγκόσμια προμήθεια.

Η προειδοποίηση σημειώνεται καθώς οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων σάκων αποκάλυψαν ότι ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες περίμεναν μέχρι και ένα χρόνο (!) για τα αποστειρωμένα πλαστικά δοχεία μίας χρήσης που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων κορονοϊού των Pfizer, Moderna και Novavax.

«Αυτά είναι τα μέσα όπου μεγαλώνουν τα κύτταρα. Μεγαλώνουν σε αυτές τις σακούλες των 2.000 λίτρων, οι οποίες δεν είναι αρκετές. Στη συνέχεια, πρέπει να φιλτραριστούν και τα φίλτρα παρουσιάζουν επίσης έλλειψη. Τα μικρά πράγματα μετράνε στη διάρκεια της όλης διαδικασίας» λέει ο Έρκ. Ο κολοσσός ABEC κατασκευάζει σακούλες βιοαντιδραστήρων σε δύο εργοστάσια στις ΗΠΑ και δύο στην Ιρλανδία και παρέδωσε έξι σάκους 4.000 λίτρων στο Serum Institute στην Ινδία πέρυσι για τα εμβόλια κορονοϊού.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr