Κορονοϊός: Προ των πυλών περιοριστικά μέτρα σε 4 περιοχές target=”_blank”

0

.

Τέσσερις περιοχές της χώρας εμφανίζονται πλέον να «φλερτάρουν» με μίνι lockdown, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι εν λόγω περιοχές είναι η Καβάλα, η Πιερία, η Ημαθία και η Πέλλα, ενώ δεν αποκλείεται να δοθούν παρατάσεις σε μέτρα που ισχύουν σε άλλες πόλεις ως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν για τις 4 πόλεις είναι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ. και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο. Σημειώνεται πως τα άνωθεν μέτρα ισχύουν μέχρι και την Πέμπτη σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 πως αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση.  Σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Ο κ Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι δεν επαληθευτήκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ.

Ωστόσο, ο κ Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ERTNEWS, ΣΚΑΪ

 

ΠΗΓΗ: