Κορονοϊός – Παπαϊωάννου: Η Θεσσαλονίκη στα επίπεδα Νοεμβρίου – Τι είπε για τα Λύκεια στο Live News (video)

0
Κορονοϊός-–-Παπαϊωάννου:-Η-Θεσσαλονίκη-στα-επίπεδα-Νοεμβρίου-–-Τι-είπε-για-τα-Λύκεια-στο-live-news-(video)

Εφιαλτική διαγράφεται η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. Τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά παραπέμπουν στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου με κυριαρχία, όμως, της μετάλλαξης του βρετανικού στελέχους.

Το σκηνικό που εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη με τα περιστατικά του συνωστισμού και την εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονοϊού, προκαλεί έντονη ανησυχία των επιστήμων για την επιδημιολογική κατάσταση στην συμπρωτεύουσα. Μόλις σήμερα, Δευτέρα (05.04.2021) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 245 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας  ότι:

«Έχουμε αύξηση της τάξεως του 84%. Είμαστε σε επίπεδα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου. Έχουμε όμως μια μεγάλη διαφορά. Ο Νοέμβριος προερχόταν από έναν ελεύθερο Οκτώβριο ενώ τώρα οι επιστήμονες έχουν βρει ότι το 90% του ιού είναι από την βρετανική μετάλλαξη, που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα».

Click4more: Παγώνη: Το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό για το Πάσχα

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ακόμα πως «τα νούμερα που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες για τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε και τις επόμενες μέρες».

Όσον αφορά το άνοιγμα των Λυκείων στην Θεσσαλονίκη ο πρύτανης εξήγησε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν επανέλθει η Γ’ Λυκείου με όλα τα αρμόζοντα μέτρα και με την βοήθεια των self test, δεν θα επιβαρύνει την διασπορά του ιού».

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις