Κοροναϊός-Γερμανία : Ο κόσμος κινδυνεύει όταν μένει μέσα – Μήνυμα στη Μέρκελ από διακεκριμένο ερευνητή

1
Κοροναϊός-Γερμανία-:-Ο-κόσμος-κινδυνεύει-όταν-μένει-μέσα-–-Μήνυμα-στη-Μέρκελ-από-διακεκριμένο-ερευνητή

Ο διακεκριμένος ερευνητής αερολυμάτων, Γκέρχαρντ Σόιχ, προειδοποίησε να μην οδηγούνται οι πολίτες σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων εξόδου, διότι αυτό είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο.

«Οι απαγορεύσεις εξόδου μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ., που προγραμματίζονται με το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης, θα έχουν αποτελέσματα αντίθετα των επιδιωκομένων από επιστημονική άποψη», δήλωσε την Τετάρτη στο δίκτυο WDR 5 ο φυσικός και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ερευνητικής Ένωσης Αερολυμάτων (ISAM), Γκέρχαρντ Σόιχ.

«Όταν επιβάλλουμε απαγόρευση κυκλοφορίας, τότε υποβάλλουμε στους πολίτες την σκέψη «Προσοχή! Είναι επικίνδυνα έξω», αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εάν οι άνθρωποι παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, αυτό είναι το επικίνδυνο», τόνισε.

Κορυφαίοι ερευνητές αερολυμάτων της Γερμανίας έχουν ήδη ζητήσει αλλαγή στο θέμα αυτό, με ανοιχτή επιστολή τους προς την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

«Οι επιστήμονες αντιτάχθηκαν στην άποψη ότι η παραμονή των ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους είναι καταστροφική», όπως είπε ο Σόιχ.

«Το τζόκινγκ με μάσκα, τα κλειστά πάρκα, η απαγόρευση περιπάτου ή του καπνίσματος ενός τσιγάρου το βράδυ σε εξωτερικό χώρο, εκτός δηλαδή ενός πιθανώς μικρού διαμερίσματος, στον καθαρό αέρα, είναι παράλογα μέτρα. Αντ΄αυτού, πρέπει να επιτρέπεται στους πολίτες να πάνε έξω. Οι μολύνσεις από κοροναϊό είναι ένα πρόβλημα εσωτερικού χώρου», διευκρίνισε ο ερευνητής αερολυμάτων.

Ο Σόιχ συνέστησε σε όσους πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθούν με άλλα άτομα, να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων και τη χρονική διάρκεια των συναντήσεων. «Κάθε μία ώρα περισσότερη σε εσωτερικούς χώρους είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Οι περισσότεροι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη».

Τέλος, αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων επεσήμανε ότι «τα μαθήματα στα σχολεία πρέπει να γίνονται μόνο σε συνδυασμό με προστατευτικά μέτρα, όπως είναι ο εξαερισμός, τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα, η χρήση μάσκας, οι σύντομοι χρόνοι διδασκαλίας και οι μεγάλες αίθουσες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ: